Ето кога Redmi ще представи бюджетния си гейминг телефон

Ето кога Redmi ще представи бюджетния си гейминг телефон

Вече знаем кога Redmi ще представи новия си смартфон предназначен за игри. От бранда споделиха в китайската социална мрежа Weibo, че ще анонсират устройството на 27 април.

Освен това научаваме още, че телефонът ще е част от серията Redmi K40, като може да се появи под името Redmi K40 Game Enhanced Version. Научаваме и за интересна черта от дизайна на модела, която ще позволи по-удобната работа когато той е в хоризонтална позиция.

Интересна е и секцията с основната камера, която включва два големи и един по-малък сензор между тях. Има и LED зони около тях, които ще се активират когато е включен геймърският режим.

Той ще се стартира чрез отделен хардуерен бутон, което също ще е новост като дизайн и функционалност. Очакваме моделът да предложи OLED панел Samsung E4 с честота на опресняване до 144 херца и отвор за селфи камерата. Освен това ще е налична батерия с капацитет 5000 mAh и технология за бързо зареждане при 67 вата.

От наличната досега информация знаем още, че телефонът ще използва чипсет Dimensity 1200, който се произвежда по 6-нанометров процес и включва графичен ускорител Mali-G77 MC9. Очаква се това да е най-евтиният модел, предназначен за игри. Той може да струва между 2000 и 2500 юана (257 – 321 евро).

Източник: Weibo