Ето колко ще струва геймърската услуга на Google и къде ще е достъпна

Ето колко ще струва геймърската услуга на Google и къде ще е достъпна

Преди началото на изложението E3 Google разкри останалите детайли около своята услуга за стрийминг на игри, която се казва Stadia. Вече е ясно, че предложението ще започне работа през ноември, а в началото ще е налично в САЩ, Белгия, Канада, Дания, Финландия, Франция, Германия, Италия, Ирландия, Холандия, Норвегия, Испания, Швеция и Обединеното кралство. Компанията очаква догодина да добави и други пазари.

Желаещите да са сред първите с достъп до Stadia ще трябва да платят 129 долара, 119 паунда или 129 евро. Толкова струва т.нар. Founder’s Edition пакет, който включва игрови контролер в лимитиран цвят, Chromecast Ultra, три месеца достъп до план Stadia Pro, три месечен абонамент за приятел (Buddy Pass) и възможност за избор на потребителско име.

Стандартната цена на Stadia Pro след това е 10 долара, 9 паунда или 10 евро. Този план позволява стрийминг в 4K/60fps с HDR, достъп до 5.1 звук, безплатни игри, отстъпки при закупуване на игри и получаване на играта Destiny 2 с цялото допълнително съдържание за нея, предстоящото разширение Shadowkeep и годишен пропуск. Допълнителните контролери ще са на цена 70 долара.

По някое време догодина ще е наличен и безплатен план за достъп до Stadia, който позволява стрийминг на игри при 1080p/60fps със стерео звук. Google посочва, че услугата ще може да се ползва с всеки компютър през браузъра Chrome, през телевизор с Chromecast и през телефоните Pixel 3 или 3a, но обещава да добави и други смартфони на по-късен етап.

Потребителите могат да ползват и други HID съвместими контролери при игра през Chrome или телефон, но за телевизор ще са нужни контролерът на Stadia (който се свързва през Wi-Fi с работещата в отдалечен център за данни игра) и Chromecast Ultra. Какви игри ще са достъпни? В началото Stadia ще предложи каталог от над 30 заглавия, като повече ще бъдат обявени през идните месеци.

Списък с обещаните игри:

Assassin's Creed Odyssey
Baldur's Gate 3
Borderlands 3
The Crew 2
Darksiders Genesis
Destiny 2
Dragon Ball Xenoverse 2
Doom 2016
Doom Eternal
The Elder Scrolls Online
Farming Simulator 19
Final Fantasy XV
Football Manager
Get Packed
GRID
Gylt
Just Dance
Metro Exodus
Mortal Kombat 11
NBA 2K
Power Rangers: Battle for the Grid
Rage 2
Samurai Shodown
Tom Clancy's The Division 2
Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint
Tomb Raider Definitive Edition
Trials Rising
Rise of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider
Wolfenstein: Youngblood
Необявени игри от Capcom, EA и Rockstar

Източник: Google

Оферти на деня

  • Малко съм разочарован. Първо, че услугата няма да е достъпна у нас за сега. Второ, че на телефон започват само поддръжка на Pixel 3, а и до колкото разбирам нужда от допълнителен хардуер за управление. Отделно се надявах, че няма да се налага да купуваш всяка игра, а срещу някакъв абонамент, ще можеш да играеш различни заглавия, стил спотифай при игрите. Да ама не. Все пак продължавам да имам интерес към платформата и ще следя какво се случва с нея. Любопитно е дали изисването за Chromecast Ultra е защото в момента има само абонамент за 4К и после ще се поддържа и нормалния? Или така ще си го оставят. Голямата въпросителна в крайна сметка остава - каква ще е цената на игрите.
    board