Facebook няма да инсталира предварително приложенията си в бъдещите телефони на Huawei

Facebook няма да инсталира предварително приложенията си в бъдещите телефони на Huawei

Reuters разкрива, че като следствие от американските санкции срещу Huawei Facebook в спряла предварителното инсталиране на своите приложения в телефоните на компанията. В изявление за агенцията от компанията посочват, че в бъдещите телефони на Huawei няма да са налични Facebook, WhatsApp и Instagram и потребителите ще трябва да ги инсталират ръчно.

Подобно решение със сигурност ще зарадва много хора, които не искат да ползват услугите на Facebook и не желаят те да заемат излишно място в устройствата им. Да не говорим, че при желание притежателите на смартфони с марките Huawei и Honor ще могат да инсталират приложенията от Play Store, ако продължат да имат достъп до него, или пък от алтернативни софтуерни магазини.

Много производители на смартфони сключват сделки за предварителното инсталиране на популярни приложения в своите продукти, което им носи допълнителни приходи. Освен Facebook в телефоните на Huawei на много пазари могат да се намерят още Twitter и Booking.com. Все още не знаем как ще се развие ситуацията с американските санкции, но се появи информация, че Google вече лобира в американското търговско министерство да бъде изключена от бъдещи забрани за работа с Huawei.

Източник: Reuters

Оферти на деня

  • Подобно решение със сигурност ще зарадва много хора, които не искат да ползват услугите на Facebook и не желаят те да заемат излишно място в устройствата им. :!: :!: :!:
    Вито