Ето най-изтегляните мобилни игри и приложения за 2020

Ето най-изтегляните мобилни игри и приложения за 2020

Данни на Apptopia разкриват кои са били най-популярните игри и приложения в световен мащаб за 2020, а резултатите може би не са напълно изненадващи. Данните са комбинирани за iOS и Android и показват на какво сме разчитали през сложната и пандемична година.

При приложенията води TikTok с 850 милиона изтегляния, а като цяло в класацията има 4 заглавия на Facebook. Наличието на Zoom и Google Meet отразява популярността на дистанционната връзка, а Netflix ни е осигурявал забавления.

При игрите виждаме, че първото място е за Among Us с 264 милиона изтегляния, а след нея остават популярни заглавия като PUBG (175 милиона) и Roblox (158 милиона). Among Us излезе през 2018, но стана наистина популярна едва през миналата година.


Налична e за мобилни устройства, Nintendo Switch и PC, а освен това са планирани версии за Xbox One, Series S и Series X. Играта стана толкова популярна, че малкото независимо студио, което я разработва, прекрати работата по продължение, за да продължи да подобрява оригинала.

Apptopia има и други интересни класации за най-популярните приложения на 2020 в различни категории, които можете да видите тук.