Ето снимка на HTC M10 в бяло

По всичко личи, че HTC няма да представи следващия си флагман на мобилния конгрес в Барселона, но това не спира Ивън Блас (@evleaks) да ни осигури ново изображение на устройството, което дава по-добър поглед към неговия дизайн в сравнение с предходната снимка. Този път виждаме M10 с кодово име Perfume в бяло и отново се потвърждава приликата с модела One A9 – HTC вече намекна, че елементи от неговия дизайн ща залегнат в бъдещите й продукти.

Снимката разкрива, че предните високоговорители са премахнати и рамката около дисплея е намалена значително. Под дисплея е поместен сензор за отпечатъци, а от досегашната информация за модела разбрахме, че HTC отново ще се върне към капацитивните бутони за управление. Те ще са поставени около сензора, а когато не се използват ще се скриват. Засега не е ясно дали няма да е добавена опция за избор между капацитивни и виртуални бутони, каквато осигуряват други производители.

Не изключено устройството да се появи на пазара като One M10, но вече се заговори, че компанията може изостави името One, така че ще се наложи да изчакаме, за да разберем каква е истината. Според други детайли за снимката от XDA Developers устройството има 2,5D стъкло като в One A9 и се допълва, че в оригиналното изображение се виждал и USB-C конектора в долната част. Източник от форума посочва, че това е версията на телефона с чипсет MediaTek.

 • Да, и аз му написах, че не е прав за стереото. Стереото си е стерео, пък било то и в разстояние от 10 см между говорителите. Специално при Z2 разстоянието между говорителите е 14 см. :D
  qnkokostov21
 • Да знам, запознат съм с разположението на сензора за отпечатъци в Z5 серията на Сони, но мисълта ми беше,че при HTC позиционирането му и оформлението е едно към едно като на Самсунг. Това не ми харесва. При Сони не знам колко коректно работи, но поне е вграден в бутона за стартиране което е удобно и за сега само те го монтират отстрани за което поне не може да кажеш "виж, това ми прилича на еди койси телефон". А при днешното унифициране на различните марки това е важно.
  Gosheto08
 • Аз също ползвам Сони Z2 и Z3, но колегата по-горе се опитваше да ми обяснява, че нямало разлика със стерео говорители. На него ли да вярвам или на ушите си? Като човек ползващ Z2 ме разбираш за какво говоря.
  Gosheto08
 • Гоше, и Sony приложи такъв сензор. Бутонът за захранването на Xperia Z5 включва сензор за пръстови отпечатъци. Макар че лично за мен, това е безсмислено. ;)
  qnkokostov21
 • С Xperia Z2 съм и смея да твърдя, че в зависимост от песента, има такива, при които се усеща стереото. :)
  qnkokostov21
 • На мен отпред ми прилича на iPhone 6. Всъщност е обратното, този дизайн си е типичен за HTC.
  buttman
 • Идеята на двата говорителя в телефон може да е всякаква друга, но не и за реално стереофонично звучене, чиято цел е да се създаде впечатлението за звук, чут от различни посоки. Което при разстояние от 10см. между говорителите няма как да се случи.
  bobyn
 • Стерео звука е много по-качесвен от моно,затова ми харесваха със стерео говорителите. Задния панел може и да е различен, но предния е като Самсунг.
  Gosheto08
 • ....
  buttman
 • Достатъчно е да видиш гърба им. Разликата е огромна. Усещането - също. Относно говорителите.. за какво ти е стерео звук?
  buttman
 • Според мен от HTC допускат до момента две огромни грешки.Премахването на стерео говорителите с които само те и Сони можеха да се похвалят е огромна глупост. И да А9 изглежда добре, но с този скенер за отпечатъци приличат на 100% на Самсунг, а се очертава и флагмана им да е така. Кому е нужна да приличат на Самсунг? Можеха да го решат по друг начин. Бих искал да си купя HTC което е HTC,а не да прилича на Самсунг.Пример: на Сони къде им е пръстовия сензор ?
  Gosheto08
 • Външността се възприема субективно. A9 е с превъзходен дизайн. Кощунство е да оприличаваш моделите на HTC с пластмасови сапунерки като S4.
  buttman
 • Извинявам се ама от htc са МЕГА тъпи. Вместо да изчистят предишния си дизайн и да оправят тъпата камера, са копи-пейстнали поредното Galaxy S6. Никаква индивидуалност, просто съм разочарован, а шефовете и дизайнерите им са направо за затвора!
  xpuc4o