HP Elite X3 се очертава като най-мощното устройство с Windows 10 Mobile

HP Elite X3 се очертава като най-мощното устройство с Windows 10 Mobile

Има голяма вероятност през следващата седмица в Барселона да видим най-мощното устройство с Windows 10 Mobile и то ще носи бранда на HP. Благодарение на унгарския сайт Tech2 вече може да видим първите снимки на фаблета Elite X3 и да научим всички подробности за неговите характеристики, които го правят не само най-добрия смартфон с Windows 10, но и като цяло го поставят сред челните места по производителност.

Elite X3 със сигурност не е за хора с малки ръце или джобове, защото предлага 5,96” дисплей с QuadHD резолюция. Все пак има съвсем приличната дебелина от 7,8 мм, така че работата с него не би трябвало да е много трудна. За производителността отговаря четириядрен чипсет Snapdragon 820 в комбинация с 4GB RAM, а вградената памет е 32GB и може да се увеличи.

Смартфонът има две камери с резолюция 16MP и 8MP, а освен това е снабден със скенер за ириси и сензор за отпечатъци (изглежда е върху лявата страна) за функцията Windows Hello. Другите характеристики включват USB 3.0 Type-C (C-USB) порт за бърз трансфер на данни и ползване на функцията Continuum, двусимови възможности, конектор за включване в докинг станция и връзка с аксесоари и поддръжка за безжично зареждане.

Сайтът твърди, че Elite X3 ще е сертифициран по IP67 за прахо– и водоустойчивост и ще покрива военния стандарт за здравина MIL-STD810 за падане от височина 1 метър. Снимките показват и логото на Bang & Olufsen, което подсказва за включването на подобрени аудио възможности. Всичко това звучи страхотно и определено нямаме търпение да се срещнем със смартфона през следващата седмица в Барселона ако премиерата му действително бъде тогава.

Източник: Tech2

 • 700 е официалната цена от HP на която приемат поръчки онлайн в момента. Майкрософт просто коригираха цената си преди официалния старт. Често цените се разминават при Pre-orders и се уточняват около официалния release. В тази цена е калкулиран и Desk Dock. Според мен цената е нормална, ако нямах 950хl щях да го взема
  abando
 • Е, ако смятате, че заслужава 700 паунда, колкото му искат в момента (след „намалението“), давайте, вземайте по един и кажете как е.
  muamamu1
 • Сравняваш стар, вече 9 месечен телефон с чисто нов и много по-мощен. Цената на НР на дребно е нормална, а бизнеса ползва големи отстъпки от тази цена защото купува пакетни услуги, не само апарата.
  abando
 • Lumia 950 XL почти навсякъде (извън България) се продава за около 450 USD. В магазина на М$ е включен и dock-а, на другите места е без. Това, че тук са се объркали в цената от 12хх лв. приблизително си е типична българска работа. HP също е с ненормална цена в момента. Ще си го продават няколко месеца, ще продадат 50-100хил бройки и ще се светнат, че трябва да свалят. Няма как да намерят 5-10 милиона "бизнес потребители" за да си заслужава производството му.
  StefiMo
 • Изглежда този ще е най-мощния смарт на годината. Оказа се, че батерията е още по-голяма 4150 mAh. Жестоко напомпан Windows телефон. Показал е чудовищна производителност. Водо- и прахо- устойчив, ирис скенер, континиум, 2 сим-карти и всичко, което е създадено в телефоните. Бизнес ориентиран телефон. Пускат го на 29 август. И цената ще е много добра. Поне за Щатите ще е 699 долара, или 799 долара с док-станцията. Но и от магазина на HP предполагам цената ще е същата. Нещата стават интересни какво ще има още в телефона. Знае се само, че HP не разчита на Microsoft и е разработила собствени приложения.
  СтенлиРойс
 • При цена на Lumia 950XL от 1260 на свободния пазар днес, не очаквам цена под 1300 лв. Но договора ми изтича в края на годината, така че имат 10 месеца да го намалят :( :D ;)
  TRG
 • Това доста добре напомпан телефон, изобщо не ми е грозен. Предполагам ще е поне 1200 лева, за 600 лева честно казано бих ги дал веднага :). Windows 10 mobile вече е в доста добро състояние и мисля дори с батерия от 3000 mah ще издържа на видео или игри поне 7-8 часа.
  BoyanSherbanov
 • В последно време идват доста напомпани от към технически характеристики модели с windows 10. Точно този е малко грозничък, но пък бих направил компромис, ако батерията е около 4000mAh, или повече. И разбира се, ако дойде на нашия пазар на задоволяваща цена. Дано HP си намерят голяма ниша на пазара с този модел. П.С. Кефи ме как е надупчен от долу, предполагам заради говорителя.
  Wallker