Ето устройствата на Huawei, които ще получат EMUI 10.1

През април с флагманската серия Huawei P40 на пазара се появи интерфейсът EMUI 10.1, а след период на бета тестове компанията е готова да започне и глобалното му разпространение за по-старите си устройства. Това ще стане от този месец, а според новата информация ъпдейтът ще е достъпен за 16 телефона и таблета Huawei и 4 с марката Honor – вторите обаче ще получат Magic UI 3.1.

Списъкът с устройства включва:
Huawei P30, P30 Pro (разпространението в Европа вече започна)
Huawei Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 RS Porsche Design
Mate 20 X, Mate 20 X (5G)
Huawei nova 5T
Huawei Mate Xs
Huawei P40 lite
Huawei nova 7i
Huawei Mate 30, Mate 30 Pro, Mate 30 Pro 5G
Huawei MatePad Pro
Huawei MediaPad M6 10.8″
Honor View 30 Pro (Magic UI 3.1)
Honor 20 (Magic UI 3.1), 20 Pro (Magic UI 3.1)
Honor View 20 (Magic UI 3.1)

Освен укорена работа новият софтуер включва добавки като приложението за видеоразговори MeeTime, което е подобно на FaceTime и Google Duo. Според компанията то осигурява най-добро качество в мрежи с ограничен капацитет, а освен това включва замяна на фона, споделяне на екрана и поддръжка за таблети.

Обновяването идва и с новия гласов асистент на Huawei, който се казва Celia. Той помага за извършване на различни ежедневни задачи като иницииране на разговори и изпращане на съобщения, задаване на напомняния и записи в календара, преводи, възпроизвеждане на музика, управление на телефонни функции и т.н. Асистентът вече е достъпен в серията P40.

Сред другите добавки са още multi-screen collaboration, нови анимации при отключване с пръстов отпечатък, възможност за споделяне на галерията със снимки с други устройства и др. Засега няма информация кога обновяването ще достигне до конкретните устройства, но вероятно процесът ще продължи през идните месеци.

Източник: XDA Developers

Ново (19.06)

Huawei обяви, че до края на юни ще стартира актуализациите до EMUI 10.1/Magic UI 3.1 на българския пазар за следните модели: HUAWEI P30, HUAWEI P30 Pro, HUAWEI Mate 20, HUAWEI Mate 20 Pro, HUAWEI nova 5T, HUAWEI Mate Xs, HUAWEI P40 lite, HUAWEI Mate 30 Pro, HUAWEI MatePad Pro.