Започва ъпдейтът на серията Huawei P30 до EMUI 10.1 в Европа (Обновена - P40 lite също)

Започва ъпдейтът на серията Huawei P30 до EMUI 10.1 в Европа (Обновена - P40 lite също)

Ново (26.05, 16:20): Huawei P40 Lite също получава актуализация до EMUI 10.1 в Европа, като софтуерът е с версия EMUI 10.1.0.206 и е с размер 1.5GB. Устройството се сдобива с функционалността Multi-Window, както и подобрена поддръжка на тъмния режим за повече външни приложения. Освен това EMUI получава сертификация ISO/IEC 27701, а с ъпдейта идват и поправките за сигурността на Android за май. Оптимизирана е и системната стабилност за по-добра производителност.

Първоначална публикация (26.05, 15:00): Huawei започва разпространението на актуалната версия на графичния потребителски интерфейс EMUI 10.1 за смартфоните P30 и P30 Pro в Европа. Актуализацията е достъпна в някои региони на континента през приложението HiCare. Тя е с версия EMUI 10.1.0.123 и размер 4.59GB, а както обикновено процесът е поетапен и е възможно софтуерът все още да не е наличен за вашето устройство.

Новата версия на EMUI включва редица новости, включително три анимирани ефекта, от които можете да избирате при вписване с вградения в дисплея скенер за отпечатъци. Функционалността Always on Display ще разполага с опция за динамична промяна на цветовете в зависимост от времето на деня.

Чрез новата опция Multi-Window ще е възможно постигането на по-висока продуктивност чрез разделяне на екрана и използване на плаващи прозорци. Ще можете да отворите приложение в този режим чрез плъзгане от лявата или дясната страна на екрана и кратко задържане.

EMUI 10.1 включва и Multi-Device Control Panel, който позволява лесно свързване на безжични устройства и превключване между тях при плейбек. Налична е и опция за споделяне на екрана по време на видео разговори, включително с писане върху картината.

В приложението Галерия са добавени възможности за преглед, търсене и споделяне на снимки и клипове от другите ви устройства на производителя. Можете да активирате и новия Huawei Assistant под формата на информационен екран с поток от новини и събития. Актуализацията включва и добавките за сигурността на Android за месец май.

Източник: Huawei Central (1), (2)