Facebook Gaming е нова облачна услуга за игри

Facebook Gaming е нова облачна услуга за игри

Facebook пуска собствена облачна услуга за игри, Facebook Gaming, която обаче няма да се конкурира с платформите на Nvidia, Microsoft и Google. Фокусът в случая е върху мобилните игри, докато при другите се залага основно на тези за компютри.

Услугата предлага заглавия, които могат да бъдат заредени директно, само с един клик, а сред тях са Asphalt 9: Legends, Mobile Legends: Adventure, PGA TOUR Golf Shootout, Solitaire: Arthur’s Tale и WWE SuperCard. Скоро ще бъде добавена и Dirt Bike Unchained. Не са необходими предварителна инсталация, както и допълнителни аксесоари, а от компанията обещават да обогатяват каталога.

Игрите са безплатни за игра, което, разбира се, може да се промени след време. Повечето от заглавията залагат на вътрешни покупки с пари, които ще бъдат синхронизирани и с версиите им, които са инсталирани на телефона.

Поддържа се и мрежова игра между облачната и инсталираната версии на заглавията. Ако желаете това, може да не използвате името и снимката си от социалната мрежа, а да въведете псевдоним и аватар.

Интересна е възможността разработчиците да създават демо версии на игрите си, с което да ги рекламират по по-интересен начин. Сред студията, които ще се възползват от тази опция, са 2K, FunPlus, Gameloft, Glu Mobile, Gram Games, Rovio и Wildlife Studios. На този етап платформата е достъпна през Android и компютър. От Facebook посочват, че ограничителните политики на Apple предотвратяват появата ѝ на този етап за iOS.

Източник: Facebook