Facebook пуска своята алтернатива на Clubhouse

Facebook пуска своята алтернатива на Clubhouse

Както се и очакваше Facebook започва въвеждането на нови звукови функционалности. Компанията представя аудио стаи наподобяващи Clubhouse и Twitter Spaces, както и ограничен кръг подкасти.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Разговорите ще се предават на живо в приложението, а създателите на стаите ще могат да канят хора, с които да говорят. От компанията ще промотират новата функционалност в горната част на информационния поток, над Stories. Този формат включва възможност за купуване на виртуална валута под формата на „звезди“, с които създателите на съдържание ще могат да печелят пари.

Facebook ще разчита на автоматизация и обратна връзка от потребителите, за да подсигурява изпълняването на правилата в новия формат. Само верифицирани публични личности и създатели в САЩ с акаунти в добро състояние ще могат да създават аудио стаи през приложението за iOS. От друга страна всеки потребител ще може да слуша или, ако бъде поканен, да говори.

Аудио стаите ще бъдат широко застъпени и в групите, като модераторите и администратори ще могат да активират функционалности за звуков стрийминг. Тези новости ще са достъпни за избрани групи, преди да станат достояние на всички.

Facebook добавя и подкасти към платформата си. Благодарение на това потребителите ще могат да слушат епизоди на предавания докато браузват социалната мрежа. Засега тази функционалност ще е налична само за избрани подкастъри, но скоро обхватът ѝ ще бъде разширен.

Източник: Reuters