Facebook разработва бъдещата си криптовалутва в Швейцария

Facebook разработва бъдещата си криптовалутва в Швейцария

Facebook се доближава до създаването на собствена криптовалутата, като за целта е основала швейцарски филиал с фокус върху блокчейн технологиите за разплащане - Libra Networks. Libra е вътрешното наименование, което компанията използва за бъдещия си проект. Освен това от публикация на местното издание Handelszeitung научаваме, че валутата на Facebook ще е обвързана към щатския долар, което ще я направи по-стабилна спрямо биткойн и други подобни решения.

Новият филиал ще се заеме с разработката на софтуер и хардуер, свързани с функционирането на екосистемата около криптовалутата като разплащания, блокчейн, анализи, „big data“ и др. През февруари The New York Times съобщи, че Facebook разполага с екип от 50 служители, които работят по проекта ѝ за криптовалута. Тогава от компанията отказаха да коментират плановете си в тази сфера, но споделиха, че работят върху системи, базирани на блокчейн технология.

Източник: Handelszeitung

Оферти на деня

  • Средно 15 долара месечно чух, че изкарвали на месец на човек. Колко ли ще им се откъсне от сърцето?
    tzincbg
  • И сега колеги като Фейса почне да ни плаща за гледане на реклами, ще си използвате ли безплатните фейскойни да си купите биткойн?
    bez.syanka.na.samnenie