Facebook ще пусне ново приложение за гледане на видео с телевизори

Facebook ще пусне ново приложение за гледане на видео с телевизори

В началото на месеца Марк Зукърбърг заяви, че продължава да гледа на видеото като на една от основните тенденции и Facebook се кани да го приоритизира и осигури нови възможности за заснемане и публикуване на клипове. Социалната мрежа вече е готова да представи първата серия от промени, част от които вероятно ще породят противоречиви реакции у потребителите. Компанията потвърди, че има ново приложение за гледане на видео съдържание чрез телевизори и скоро ще го пусне в магазините за приложения за Apple TV, Amazon Fire TV и Samsung Smart TV, а след това ще го направи достъпно и за други платформи.

Разработката е логично продължение на добавената през миналата година опция за прехвърляне на видеото от Facebook към телевизор. Приложението ще даде достъп до споделени от приятели и страници клипове и  до най-гледаното видео по света и ще препоръчва съдържание според интересите ви. Ще могат да се гледат и запазените за преглеждане по-късно. Facebook обяви, че видеото в потока с новини вече ще се възпроизвежда по подразбиране автоматично с включен звук освен ако телефонът не е в тих режим.

Ако това “подобрение” не ви допада, ще трябва да влезете в настройките на приложението и да изключите опцията. Социалната мрежа подобрява показването на вертикални клипове в мобилни устройства, а освен това добавя picture-in-picture режим, който ще ви позволи да продължите да разглеждате Facebook, докато видеото се възпроизвежда в малък прозорец в единия ъгъл. Под Android прозорецът с видео може да остане видим дори и след като излезете от приложението.

Източник: Facebook