Fibank вече поддържа Google Pay

Fibank вече поддържа Google Pay

Fibank (Първа инвестиционна банка) обяви, че е сред първите финансови институции в България, които предлагат възможност за дигитализиране на банкови карти в платежната услуга Google Pay. Засега обаче това е възможно само с дебитни и кредитни карти Mastercard.

Припомняме, че Google Pay работи официално в България с Visa и Mastercard от края на миналата година, но само през финтех услуги като Revolut, Curve, Monese, Paynetics (phyre), TransferWise и Viva Wallet.

Поддръжката от страна на Fibank позволява на потребителите да дигитализират своите съвместими карти в телефоните си с Android и да и ползват за безконтактни разплащания на ПОС терминали в търговски обекти или пък онлайн при търговците, които поддържат технологията.

Добавянето на карта към Google Pay става през приложението My Fibank, където се показва съответния бутон. Възможно е включване на картата и през компютър като се посети pay.google.com. Надяваме се, че скоро това ще е възможно и за карти Visa.

Банката посочва, че поради продължаващата пандемия употребата на безконтактни плащания нараства непрестанно, като все повече потребители предпочитат да плащат със смартфон или умен часовник.

Източник: Fibank