Фил Шилер защитава цената на iPad mini

Фил Шилер защитава цената на iPad mini
Нагласите преди премиерата на iPad mini бяха за цена на устройството, която ще се конкурира с тази на моделите на Google и Amazon, но се оказа, че тя ще е по-висока и ще стартира от 329 долара. Според Фил Шилер, който се занимава с международния маркетинг в Apple, цената съвсем не е висока. Пред Reuters той заявява, че досега потребителите масово са предпочитали iPad 2 на цена от 399 долара пред популярните и значително по-евтини 7" таблети, които се предлагат на пазара. Шилер смята, че потребителите са готови за заплащането на премиум цена, за да получат достъп до обширната екосистема на Apple, която осигурява хиляди, оптимизирани за таблети, приложения.

http://www.reuters.com/article/2012/10/23/us-apple-schiller-idUSBRE89M1IN20121023

 • Refurbished iPad 3 от apple.com е 379.00 USD, доста добра цена!
  strk
 • [Quote]В предишните години не ги намаляваха и с цент. [/Quote] В предишните години нямаха адекватна конкуренция която да ги накара да свалят цените! Напълно обичайна пазарна политика си е всъщност.
  AVKansazov
 • Вече му падна цената на минито, в Конрад е на промоция за 318 евро в Германия, айпад 3 беше наскоро за 400 евро в Медиа Маркт.. Напоследък устройствата на Епъл са доста често на промоция, а това е доста необичайно. В предишните години не ги намаляваха и с цент. :)
  makeno
 • Ipad mini е с 512 РАМ, wi-fi версията няма дори и GPS (woo) страхотно.
  sartana
 • Смотан дизайн, [B]по-малък дисплей[/B], Android... на вкус и на цвет товарищей нет
  strk
 • до дни nexus 7 16gb ще стане 200 долара - по-бърз процесор, по-добра резолюция, стандартен порт, отворена система.
  chilko
 • Производствената цена е доста надолу , спрямо тази на iPad 2 . Минито има по малък екран/дигитайзер/стъкло ; батерия, unibody клорпус. Новият A5R2 е с 41% по малък от оригиналният A5 в iPad 2, което го прави автоматично двойно по-евтин за производство (от малките чипове излизат около 90% годни бройки, докато при големите този процент пада бързо надолу). Проблема е че конкуренцията държи високи цени на собствените таблети. Така че за Apple липсва икономическа принуда да свали цената, след като параметрите на минито са над тези на конкутентните модели.
  A4i
 • Нали се сещаш. че Фил Шилер НЯМА да духа супата. Ама нали Вие от вкъщи разбирате повече пазарната икономика от големите на деня...
  yamahadrums
 • Дефинирай по-добро? За мен по-добро е това, което е супер тънко, леко, с чудесен дизайн и изработка и почти 1\" по-голям екран, при аналогични височина/широчина на конкурентните продукти. Някои хора търсят добри технически характеристики, други пък естестически качества. А цената е напълно нормална за apple. Ipod touch е 300$, нямаше как мини-то да е по-евтино. Това устройство ще наводни пазара. Дори се замислям дали да не downgrade-на ipad 3-ката ми към него.
  strk