Flash Player се завърна в Google Play

Flash Player се завърна в Google Play
След като по-рано този месец Flash Player беше свален от Google Play, сега английските потребители имат възможност отново да го изтеглят от магазина за приложения на Android. Като причина за този ход от Adobe посочват, че някои от стратегическите им партньори използват Flash при работата на приложенията за Android. По всяка вероятност в случая става дума за плеъра iPlayer на BBC, който използва Flash, за да показва съдържание. От BBC споделят и че работят по интегрирането на алтернативни технологии за доставка на съдържание, но докато те станат факт, Flash Player ще остане достъпен за изтегляне от Google Play. От него обаче ще могат да се възползват само потребителите с версия на Android 4.0 или по-стари, докато устройствата с Android 4.1 Jelly Bean ще трябва да изчакат новата версия на плеъра на BBC.

 • И сега вече няма много сериозни сайтове ползващи това нещо.Само тези за видео споделяне,но предполагам,че те бързо ще се преориентират.
  azcv
 • Да де, ама тези една- две години?
  ion4ev
 • ion4ev, проблемът е, че Flash е създаден да върши работата, която би трябвало да я вършат HTML/JavaScript, но понеже тези технологии буксуваха дълго време, Flash имаше шанса да набере преднина. Но благодарение на компании като Opera, Apple и Google последните години HTML 5 се развива много бързо. Постоянно излизат нови API-та и feature-и и това е правилният начин за развитие на технологиите - когато участват много компании и всяка от тях допринася с нещо. От друга страна Flash Player се разработва само от Adobe и нито Apple/Google/Microsoft биха желали да са зависими от тях. До 1-2 години вероятно няма да са останали сериозни сайтове, които да разчитат на Flash. Дори самите Adobe почнаха да разработват много инструменти за правене на HTML 5 сайтове и постепенно се отказват от Flash.
  strk
 • А, не е ли по - добре, вместо ламя за ток, да бяха се напънали и мъъъничко да го оптимизират? Сега, защото adobe са много работливи , се стигна до момента да се търсят заместници, да се маха от google play и тн. Надявам се това "нищо" да ускори преминаването към html5.
  vladovn
 • По-добре ламя за ток, отколкото абсолютно нищо.
  centur
 • Все пак остава недоносче. Джобс е прав, adobe е мързелива компания. Flash на android е като ламя за ток.
  vladovn