Fortnite ще се завърне в iPhone чрез облачна услуга на Nvidia

Fortnite ще се завърне в iPhone чрез облачна услуга на Nvidia

Потребителите на iPhone и iPad скоро отново ще могат да играят Fortnite, разкрива информация на BBC. Това ще е възможно чрез облачната услуга на Nvidia GeForce Now и по-специално през нейна версия, която ще работи през мобилния браузър Safari. По този начин компанията ще заобиколи ограниченията в App Store по отношение на облачните услуги за стрийминг на игри.

Чрез ползването на Fortnite през услугата на Nvidia Apple няма да получава дял от направените в приложението покупки, което стана причина и за премахването на играта от App Store, след като Epic Games обяви таксата от 30% за антиконкурентна. За разлика от Android потребителите на iOS могат да инсталират играта по други начини, но е възможно външните услуги да работят през Safari.

В момента GeForce Now е достъпна за Mac, Windows, Android и Chromebook, но според BBC Nvidia смята да обяви версията за iOS преди новогодишните празници. Засега няма яснота дали ползването на стрийминг услуга ще се отрази на потребителското преживяване във Fortnite. GeForce Now може да се ползва и безплатно, но игровите сесии са ограничени до 1 час.

Източник: BBC