Fortnite за iPhone вече работи при 60 fps

Притежателите на последните модели iPhone получиха приятна изненада от Epic Games. След последния ъпдейт на хитовата игра Fortnite те вече ще могат да играят с кадрова честота до 60 fps, докато притежателите на смартфони с Android и тези с Nintendo Switch са ограничени до 30 fps. Екстрата е налична единствено за iPhone XS, XS Max и XR, които по този начин се нареждат до PlayStation 4 и Xbox One X по отношение кадровата честота на Fortnite, но нека не забравяме, че телефоните са многократно по-скъпи от въпросните игрови конзоли.

Може да ви е интересно

Според представител на Epic Games това е така, защото само тези три модела на Apple имат достатъчно мощен хардуер, за да осигурят работа при 60 кадъра в секунда. В същото време създателите на Fortnite обясниха в изявление, че работят по оптимизации на версията за Android, която в даден момент също може да получи режим с 60 fps. За момента обаче няма обявен срок за пускането на този ъпдейт.

Източник: The Verge

  • От тази статия се разбира единствено че играта не е добре оптимизирана за андроид (умишлено или не). С каква цел е направено това оставам на вас да решите.
    shikata6
  • Росен не ти вярва
    Ragacone