Foxconn обмисля продажбата на новия си завод за LCD панели в Китай

Foxconn обмисля продажбата на новия си завод за LCD панели в Китай

Тайванският технологичен гигант Foxconn проучва възможностите за продажбата на новата си фабрика за LCD панели в Китай, която е на стойност 8.8 милиарда долара. Информацията идва от цитирани от Reuters запознати източници , а решението е продиктувано от спад в търсенето на подобни продукти и търговската война между САЩ и Китай. Компанията преговаря с банки, за да избере посредник за евентуалната продажба на съоръжението, което все още се изгражда в Гуанджоу.

Foxconn има значителни производствени мощности в Китай, което може да ѝ повлияе негативно заради обтегнатите отношения между Пекин и Вашингтон. Заводът Gen-10.5 специализира в производството на големи LCD панели, а според източниците продажбата му може да отнеме доста време, поради колебанията в търсенето на подобна продукция. От Foxconn заявяват пред Reuters, че не коментират пазарни слухове и спекулации.

Очакванията са новите мощности да заработят през октомври, а междувременно останалите заводи на компанията не работят при пълен капацитет. Според Nikkei Daily Foxconn ще забави по-голяма част от планираната продукция с минимум шест седмици, но от компанията опровергаха това. Плановете за Gen-10.5 бяха обявени през 2016 като това е и най-голямата еднократна инвестиция в този район, а чрез завода компанията планираше да се конкурира с най-големия китайски производител на панели - BOE.

Източник: Reuters

Оферти на деня