Facebook ще добави името си към Instagram и WhatsApp

Facebook ще добави името си към Instagram и WhatsApp

Въпреки че Instagram и WhatsApp са част от портфолиото на Facebook, досега много потребители може и да не са били наясно с този факт. Това обаче съвсем скоро ще се промени, тъй като от социалната мрежа ще добавят и думата Facebook към имената им. Информацията, която първоначално беше съобщена от The Information, беше потвърдена официално и от компанията. Добавката ще се появи в имената на приложенията в App Store и Google Play, но засега прекият път към програмите (след като бъдат инсталирани) няма да бъде променян.

Възможно е обаче в приложенията да има надпис „from Facebook“ (от Facebook), каквато промяна вече беше осъществена с Oculus. Досега до голяма степен имиджът на двете услуги остана незасегнат от регулярните проблеми, свързани с изтичане на информация от Facebook. След като социалната мрежа вече ще показва на всички потребители, че Instagram и WhatsApp са нейни, това може да се промени.

Наскоро Марк Зъкърбърг сподели визията си за възможност за безпроблемна междуплатформена комуникация за потребителите на трите приложения, което очакваме да бъде осъществено скоро. Междувременно компанията попадна в полезрението на антимонополните органи в САЩ и ЕС заради господстващото си положение. Припомняме, че съоснователите на WhatsApp и Instagram напуснаха Facebook миналата година, като открито заявиха несъгласието си с промените, които се осъществяват в двете платформи.

Източник: The Information (Изисква регистрация)

Оферти на деня