Говорителят Galaxy Home Mini ще дебютира в Корея на 12 февруари

Говорителят Galaxy Home Mini ще дебютира в Корея на 12 февруари

Макар Samsung да представи първия си умен говорител с виртуалния асистент Bixby през лятото на 2018, Galaxy Home така и не се появи на пазара. Изглежда обаче неговият по-малък вариант на име Home Mini ще е наличен съвсем скоро. От публикация на корейския сайт на компанията, която впоследствие беше премахната, става ясно, че устройството ще е достъпно в страната на 12 февруари.

Обявената цена на миниатюрния умен говорител ще е 99 000 вона (75 евро), като една от отличителните му черти е възможност за управление на други уреди чрез инфрачервен порт. Джаджата включва още два микрофона за гласови команди, възможност за връзка с външни сензори и 5W говорители с технология на AKG.

Основната причина, заради която Samsung неколкократно отлага пазарния дебют на Galaxy Home е нуждата от подобрения в гласовия ѝ асистент Bixby. Възможно е да научим повече информация около Galaxy Home Mini по време на планираното за 11 февруари събитие Unpacked на което ще бъдe представенa серията Galaxy S20 и сгъваемия Galaxy Z Flip.

Източник: TizenHelp, Samsung (премахнат)