Galaxy Note10 може да използва технологията Sound on Display

Galaxy Note10 може да използва технологията Sound on Display

Слуховете около Galaxy Note10 продължават, а най-новата информация в това направление идва от лийкъра Ice Universe (@UniverseIce). Той споделя в Twitter изображения на предполагаем протектор за екрана на един от моделите в серията. Ако това е реален продукт, то се потвърждават появилите се преди време слухове, че устройствата ще разполагат с технология Sound on Display на мястото на традиционен говорител. За това подсказва липсата на прорез в горната част на протектора.

В него е видим отвор за центрирана единична предна камера, а освен това се забелязва значително намалена рамка под екрана, която се очаква да е по-тънка от тази при Galaxy Note9. Промените биха позволили на Samsung да предложи по-голям дисплей без значително да увеличи размера на конструкцията на телефона. Очаква се Galaxy Note10 и Note10 Pro да разполагат съответно с 6.3-инчов и 6.75-инчов дисплей.

Корейците демонстрираха Sound on Display технологията по време на събитието Samsung OLED Forum, което се проведе миналата година в Китай. Показаните тогава OLED панели се появиха и по време на CES 2019. Технологията пресъздава звук чрез пиезоелектрични вибрации и вече има приложение при бюджетния модел Galaxy M40. За постигане на стерео звук може да се използва решение, подобно на това при LG G8 - при него се ползва втори говорител в долната част на телефона.

Източник: Sammobile