Galaxy Note7 може да коства почти 17 милиарда долара на Samsung

Galaxy Note7 може да коства почти 17 милиарда долара на Samsung

Проблемите на Galaxy Note7, които доведоха до спиране на производството му, може да ощетят Samsung с почти 17 милиарда долара, смятат анализатори. Според информация на Reuters специалистите прогнозират, че прекратяването на продажбите на устройството ще доведат до изгубените приходи от 19 милиона телефона, което във финансово отношение е почти 17 милиарда долара за целия жизнен цикъл на модела. Това е много по-сериозна сума спрямо първоначално предвиждания за пропуснати продажби за 5 милиарда долара като следствие от очакванията, че продажбите на телефона ще бъдат възстановени през последното тримесечие на годината.

Някои анализатори дори смятат, че грандиозният провал на практика е убил бранда на Galaxy Note7. Брокер от Nomura на свой ред коментира, че на Samsung ще се наложи да отпише целия инвентар от Galaxy Note7, което ще й струва около 1,6 трилиона вона за предполагаемите 4 милиона произведени устройства. Разбира се, компания с мащабите на Samsung може лесно да преглътне загубите, но по-важен е въпросът как конфузната ситуация ще се отрази в дългосрочен план. От Nomura прогнозират, че тя ще се отрази на целия бизнес със смартфони на Samsung, което на свой ред ще даде шанс на останалите производители на смартфони.

Източник: Reuters

 • [B]Algor[/B] малко лекомислено пропусна фантастичната ми оферта да ми продаде нота си за един бон, но сега имам още по-добра: 250 лв. А междувременно стават все по-страшни неща: https://aftershock.news/?q=node/444715
  Mr_Atkinson
 • Разбира се, до кога мислиш, че Samsung ще продават пре скъпите си телефони? Нали още при излизането на Андроид имаше неколцина икономисти , които казаха, че няма вариант, при който една компания да се закотви на върха. И тяхното време ще дойде, така и не измислиха нещо, с което да са уникални и неповторими, за да може да задържат позициите си. Това само ги приближи към края. Междувременно други компании ще им хапнат от дяла, пък да видим как ще си го върнат после, когато дори и заклетите фенове видят, че няма защо да се бият в гърдите, когато и други им предлагат хубави предложения, някои дори и на по-добро цени.
  muamamu1
 • Подобно на теб и аз съм много доволен от всички продукти на Самсунг от серията Ноут (фаблети и таблет). Смятам обаче, че е малко вероятно да прекратят тази серия. По-скоро вече нямат право на грешка, защото при всеки следващ, дори по- малък гаф това би било краят на серията Ноут.
  gog88
 • Първият Note бе истинска иновация и Samsung не са копирали от никого. Те създадоха категорията Фаблет. Имам Note4 и се надявам Note7 да не е последния телефон от поредицата. Оставам в очакване на Note8...
  alex333
 • Надявам се Самсунг да не последват Нокия...но може би идва ерата на Китайското:)
  Holon
 • Напротив. Тази загуба предполага по-ниски инвестиции, което директно се отразява върху продукта, който получава крайния клиент. Това означава, че Samsung трябва да пуснат модел, който до някаква степен да върне доброто име на фирмата, което би станало трудно, имайки предвид липсата на коремни промени в моделите им по принцип и по-малките инвестиции, за които казах. Съответно, има голям шанс да последват Nokia и да дойде някой друг на тяхно място. А това има значение за клиентите, нали?
  muamamu1
 • тая тема почна вече да става много досадна.. то няма сайт или телевизия, където да не се пише и говори за тоя телефон..
  maxito2
 • Почва голямото прибиране http://www.3dnews.ru/940803
  StefiMo
 • Note беше хубав телефон, имал съм няколко устройства от серията, както и няколко фаблета от други марки и мога да кажа, че устройството на Самсунг удряше всички в земята. Самата серия Note най-вероятно ще бъде прекъсната, но самсунг са инвестирали доста в писалката, така че според мен ще се появи друго устройство в каталога им с този аксесоар.
  vinse
 • Няма лошо, накрая хората на които им е гръмнал Ноута може да се окаже, че не ги е сполетяло нещастие, а са късметлии, като Самсунг им плати някое милионче обезщетение ;) А други ще се ядосват, защо и моя Ноут не гъмна :D
  board
 • Загубите ще са много по-големи, представете си, колко хора ще ги съдят сега и ще загубят и там пара трябва да се вади.........:S
  silviivanova
 • Всички копират от всички вече...
  Holon
 • Копирачи? Ноута какво точно копира?
  board
 • Заслужават си го. Копирачите накрая винаги го издухват двойно.
  strikercho
 • И акционерите не трябва да се притесняват, тази грешка повече няма да се допусне. Самсунг са сериозни играчи, случката ще се забрави бързо като февруари пуснат S8 и S8 Edge.
  Holon