VIVACOM се кани да започне продажбите на Lenovo Yoga Book

VIVACOM се кани да започне продажбите на Lenovo Yoga Book

В края на тази седмица на българския пазар ще се появи едно от най-интересните устройства, които бяха представени по време на изложението IFA в началото на септември. Това е хибридният таблет Lenovo Yoga Book, който ще се продава първо от VIVACOM, а стартът на продажбите е планиран за края на седмицата на цена от 39,90 лв. с план i-Traffic XXL, който през октомври е с промоционални удвоени MB и до 25% отстъпка от месечната такса за целия срок на договора.

Yoga Book предлага 10,1” дисплей с резолюция 1920 x 1200 пиксела, процесор Intel Atom x5, Android 6.0, 4GB RAM и 64GB вградена памет, а батерията с капацитет 8500 mAh стига за 15 часа работа. Поддържат се и 4G възможности. По-интересна е втората половина на устройството, която се свързва чрез познатия от лаптопите Yoga метален механизъм, даващ възможност за завъртане на 360 градуса. Тази част може да се превърне в сензора клавиатура или в голям сензорен таблет за писане или рисуване.

Благодарение на използваната технология може да пишете върху поставен върху сензорната повърхност лист хартия и бележките ще се покажат веднага и на екрана. Трябва обаче да използвате включения в комплекта стилус и да поставите допълнителен връх с мастило. Стилусът с технология на Wacom няма нужда да се зарежда, защото разчита на технология за електромагнитен резонанс и може да отчете 2048 степени на натиск. Това го прави подходящ за рисуване, но при смяна на върха се справя чудесно с писане върху хартия и дигитализиране на записките.