Samsung Galaxy S11 може да използва Snapdragon 865 почти навсякъде

Samsung Galaxy S11 може да използва Snapdragon 865 почти навсякъде

Възможно е Samsung да направи сериозна промяна с новата си флагманска серия смартфони Galaxy S11. Традиционно компанията разпространява два варианта на своите флагмани, които се различават по използвания чипсет – Snapdragon или Exynos според региона на продажба. Според нова информация от Корея с Galaxy S11 Samsung ще заложи на Snapdragon 865 във всички региони с изключение на един, където ще бъде използван Exynos 990.

В момента в САЩ, Китай и Япония се продават устройства от сериите Galaxy S и Note със Snapdragon, което се отдава на по-добрата поддръжка за местните 4G мрежи от модема на Qualcomm. От догодина обаче вариантите с Exynos може да се продават единствено в Европа, като дори в Корея ще бъдат разпространявани устройства със Snapdragon.

Според The Elec ръководството на Samsung е преценило, че разликата в производителността между двата чипсета е значителна, без това да се заявява официално. Очакваме резултатите от сравненията между двата варианта, след като се появят устройствата, за да видим реалните резултати. Припомняме, че Snapdragon 865 използва най-новите процесорни ядра ARM Cortex-A77, а Exynos 990 е базиран на по-старите ядра A76.

Източник: The Elec

 • Като разбрах за това, страшно се разочаровах, както бях на 90% сигурен, че ще взема S11, рязко процента падна на 20%. Чипсета на Самсунг определено ще е по-слаб, повече от предишните години, което дори не ме притеснява чак толкова, колкото факта, че само нас ни цакат с топла бира. Всички си купуват топ флагман, а ние не съвсем.
  Но с времето почнах да го преживявам де.

  Колкото до ъпдейтите, до сега може да са били първо за Ексинос, защото Корея и по-голямата част от света са ползвали такъв. Ама сега като само Европа го ползва, едва ли положението ще е такова.

  Но ще поживеем, ще видим какво ще е положението.
  board
 • Е то се казва в новината защо не си ползват и те Exynos-а, защото Snapdragon поддържа повече от честотите, на които работят техните оператори. Не казвам, че Snapdragon не е по-добър, но погледнато откъм софтуер, Exynos е много по-поддържан. Аз си представям какво реване ще настане по нашите форуми ако актуализациите се бавят така, както в момента се бавят за Дракона, там където се предлага с него.
  iWolff
 • Ами като е само в това разликата, защо дори самите корейци не си ползват Ексиноса ами го пробутват на европейците? Самите те се отказват от техния процесор, като даже имаше новина, че въобще се отказват от бъдещи разработки по него, но понеже вече са произвели сегашния, за да не го изхвърлят, да го бутнат на европейците. Дракона е номер едно и го знаят много добре това. Ако имах избор да взема сегашния си S10+ с дракон при европейска гаранция нямаше да се замисля изобщо.
  Ванката
 • Ако направят тази простотия, аз ще съм първия който се отказва да ползва техни флагмани! Е с какво ще се промени положението ако в Европа си остане Exynos? До сега си е било така, нищо ново няма да е. Разбирам да е било до сега Snapdragon и да го сменят с Exynos и хората да негодуват, но то и до сега си е било същото и си остава същото.
  И като цяло разликата между двата процесора е в това, че евентуално Snapdragon-а ще държи с 5% повече на ден батерията. Ама евентуално. За сметка на това положението с актуализациите е напълно в полза на Exynos. За пример, S10 със Exynos още преди няколко седмици получи Android 10, включително и в България. А модела със Snapdragon знаете ли кога ще го получи? Обзалагам се, че няма да е преди март месец догодина.
  iWolff
 • Аз тъкмо се навивам на нотето, теееее... :lol: :lol: :lol:
  Вито
 • В момента в САЩ, Китай и Япония се продават устройства от сериите Galaxy S и Note със Snapdragon, което се отдава на по-добрата поддръжка за местните 4G мрежи от модема на Qualcomm. От догодина обаче вариантите с Exynos може да се продават единствено в Европа, като дори в Корея ще бъдат разпространявани устройства със Snapdragon. Ако направят тази простотия, аз ще съм първия който се отказва да ползва техни флагмани!
  Ванката
 • "От догодина обаче вариантите с Exynos може да се продават единствено в Европа". Е няма що!
  Вито