Генерал Борисов обяви "Полицай за пример и възхищение"

Генерал Борисов обяви
Победителите в конкурса, организиран съвместно с Nokia България и Посолството на Финландия в България, са майор Станимир Флоров, капитан Марио Янчев и капитан Ирина Накова. Генерал Бойко Борисов, главен секретар на Министерството на вътрешните работи, обяви победителите в конкурса "Полицай за пример и възхищение" и получи почетни грамоти от името на отличените лично от Красимир Ганчев, директор на Nokia България.
Конкурсът се организира за първи път тази година и е по идея на МВР и Nokia, родена на работен обяд с Н.Пр. Таисто Толванен, посланик на Република Финландия в България. Амбицията е това да се превърне в ежегодна инициатива по повод празника на Министерството на вътрешните работи, който се отбелязва на 7 юли.

"Радвам се да поздравя отличените полицаи, както и всички служители в системата на МВР, и съм изключително горд да го направя от името на Nokia - една компания с визия за бъдещето не само на технологиите, но и на хората, които ги създават и използват, за да превърнат света в едно по-сигурно и безопасно място", каза Красимир Ганчев, директор на Nokia България, при връчването на почетните грамоти.
TETRA е световен стандарт за цифрови мобилни трънкинг мрежи за нуждите на организациите за обществена сигурност и безопасност и държавната администрация. Обменът на информация подобрява работата на служителите на тези организации, предоставяйки възможност за ползване на бази данни през TETRA терминалите.