Германец изобрети почти перфектният телефонен калъф

Студентът от университета в германския град Аален Филип Френцел демонстрира нов вид калъф, който обещава перфектната защита на смартфона срещу падане. Той нарича своя продукт AD Case (AD идва от active damping), а крайната цел на продукта е да функционира като въздушна възглавница за поставеното в него устройство. AD Case има вградени сензори и осем пружини, които се активират автоматично, когато сензорите засекат падане.

Пружините поемат удара и по този начин телефонът би трябвало да остане невредим след падането. След това притежателят на AD Case просто прибира обратно пружините в техните гнезда и продължава да ползва устройството си. Естествено новият продукт още е само прототип и не се знае кога и дали изобщо ще се появи на пазара.

AD Case би трябвало да работи идеално при падания върху гладки повърхности, но пружините едва ли ще помогнат особено, ако изпуснете телефона на неравно място или върху камъни, където те няма да могат да абсорбират удара. Естествено, съществува и въпросът какво би се случило, ако пружините се активират, докато устройството е в джоба ви. Иначе Френцел вече е патентовал своето изобретение, а то е успяло да спечели и награда за иновация от Германското дружество по мехатроника.

Източник: SWR

  • Интересно решение. [Quote]съществува и въпросът какво би се случило, ако пружините се активират, докато устройството е в джоба ви.[/Quote] Може вече да не си мъж, след подобен идцидент (woo)
    board