Германски съд забрани продажбите на някои модели iPhone в страната

Qualcomm може да се похвали с нова победа в глобалната съдебна война с Apple след като решение на мюнхенски съд забрани на компанията да продава определени модели iPhone в Германия. Apple възнамерява да обжалва, но междувременно ще спре да предлага iPhone 7 и 8 в своите магазини в страната. Това не означава, че устройствата ще изчезнат напълно от местния пазар, защото те ще продължат да са налични през мобилните оператори и другите търговци.

Може да ви е интересно

Решението отново е свързано с нарушаването на определени патенти на Qualcomm, но този път то засяга и използваните компоненти на компании като Qorvo. Германският съд отсъди, че телефоните с чип от Qorvo са в нарушение с патент на Qualcomm за т.нар. envelope tracking - функция, която помага на мобилните устройства да пестят енергия при изпращане и приемане на безжични сигнали.

Представител на компанията заявява, че в САЩ регулатори са отсъдили, че чиповете на Qorvo не нарушава щатската версия на патентите на Qualcomm, а освен това неин свидетел не е присъствал на изслушването в Германия. За да задейства изпълнението на съдебното решение Qualcomm ще трябва да плати залог от около 668.4 евро, което компанията обещава да направи през следващите дни.

Източник: Reuters

 • Не стига че им намаляха продажбите, но сега и тези съдебни спорове допълнително утежняват ситуацията. Дано само не вдигнат още повече цените, че все отнякъде трябва да покрият загубите. Вече губят масово китайския пазар - всички китайски фирми са наложили рестрикции за ползването на наЙфони във връзка с идиотската политика на ФАЩ спрямо HUAWEI. Да му мислят феновете.
  PoceH_BS
 • :)
  test23456
 • Не стига че им намаляха продажбите, но сега и тези съдебни спорове допълнително утежняват ситуацията. Дано само не вдигнат още повече цените, че все отнякъде трябва да покрият загубите.
  Ванката
 • dcadcawdacw
  admin
 • dcadcawdacw
  admin
 • тест
  admin