GLOBUL с обновена концепция за продажби, пуска нов брандиран смартфон

GLOBUL с обновена концепция за продажби, пуска нов брандиран смартфон
GLOBUL представи пред медиите своята нова концепция за продажби на дребно в обновения представителен магазин на оператора в столичния Търговски център "Сердика". Дизайнът на магазина е част от пилотния проект на компанията, свързан с въвеждането на нова концепция за продажби, която трябва да е с по-голям фокус върху клиента. Тя цели да улесни потребителите в ориентирането в различните оферти на оператора и залага на обособени зони за различните видове продукти и услуги, интерактивни екрани и мултимедийно съдържание. Освен това ще се опита да премахне бариерите и да осигури възможност за активна комуникация с консултантите.

По време на събитието GLOBUL представи и третият смартфон с логото на оператора. Устройството носи името GLOBUL Z3 и на практика е брандирана версия на модела ZTE Blade, който е сред най-атрактивните бюджетни модели с Android и отдавна привлече вниманието ни с комбинацията от възможности и цена. Телефонът е с дебелина 11,8 мм, работи с Android 2.2 и има 3,5" сензорен LCD екран, 3,2МР камера с автофокус, възможност за разширяване на паметта чрез microSD карта (до 16GB), HSDPA и Wi-Fi възможности, музикален плеър, FM радио, А-GPS и дигитален компас. GLOBUL Z3 ще се предлага в магазините на GLOBUL, GERMANOS и официалните партньори на оператора от средата на март на цена от 4,90 лв. с ДДС на месец с двугодишен договор за абонаментната програма GLOBUL WEB&TALK ULTRA. При плащане в брой цената на апарата ще е 89 лв., а при свободна продажба ще се предлага за 349 лв.

Трима клиенти, които платят своята сметка, подпишат абонаментен договор или осъществят покупка в обновения магазин на GLOBUL в Търговски център "Сердика" до 15 март, могат да спечелят новия GLOBUL Z3, а за всички клиенти, които посетят магазина до края на февруари, са предвидени и специални подаръци.

 • [Quote]Лупа няма[/Quote] Aха, това май е тенденция в Андроид-телефоните, да се намалява броя на бутоните. Което пък от своя страна изисква по-голяма стандартизация на приложенията.
  m75
 • Лупа няма, но на мен не ми е липсвала до момента. Blade e по-добър от Optimus One. За 350 лв. без договор няма конкуренция. Откючва се за секунди.
  Emuhead
 • [Quote]...За [u]парите [/u]си телефона е убийствен (beer).... ...на тия [u]пари [/u]телефона е страшно конкурентен...[/Quote] :D:D:D Всичко опира до цената, да. П.П Надписите на модела на Orange са два, отзад логото на оператора, отпред над екрана наименованието на модела, дадено му от оранжевите. При Глобул надписите също са два, но отпред е логото на оператора. П.П2 Не виждам бутонче с лупа за стартиране на търсенето, липсва ли или някой от другите бутони върши и тази функция?
  m75
 • Абе гледай да не е с договор. Другото е все тая (woo)
  antivillager
 • Пред дилема съм- Lg Optimus One или ZTE BLADE? Моля за съвети! Кой е по-добър като опции и експолатация?
  mobilemann
 • Ще започна да повръщам некотролируемо...
  Parmenion
 • Аз преди месец и половина от Англия си взех с AMOLED, така че не е като да няма. Но така или иначе май само Orange UK въобще са пускали на пазара в Европа AMOLED версията. В Германия, Финландия, Унгария, Гърция и т.н. Blade е с TFT. Предвид, че съм го виждал и с TFT трябва да отбележа, че разликата в никакъв случай не е чак толкова страшна, че да откаже клиент. За парите си телефона е убийствен (beer) При Глобул обаче са го брандирали по особено гнусен начин. Версията на Orange примерно има само едно ненатрапчиво лого на задния панел, което не дразни въобще, докато тук имаме голямо лого точно под бутоните. Въпреки това на тия пари телефона е страшно конкурентен. Имайте предвид, че освен високата резолюция получавате 3D ускорител от чипсета на Snapdragon (игри като NFS вървят безгрижно), 512 RAM, процесор, който се клоква безрижно без да убива батерията и т.н. Blade е 2-3 класи над HTC Wildfire, а за разни изпълнения като Huawei въобще не говорим.
  Emuhead
 • [Quote]Да, LCD е.[/Quote] Естествено, как може някой да предположи друго. AMOLED не стигат за Самсунг и евтините китайски телефони, [i]предназначени за България, почти[/i] нямат никакъв шанс да го ползват. П.П Пише го и в първоизточника: http://www.globul.bg/bg/news.html?id=9423 П.П Корекцията с kурсива е след инфото от [B]Emuhead[/B]
  m75
 • [Quote]А дисплея някой знае ли от кой тип е[/Quote] Да, LCD е. http://goo.gl/U3Fc9
  vladovn
 • Стар курвенски трик да се набляга на дрехите а не на пълнежа. Жената обаче се ползва гола и като я съблечеш --> (woo)(woo)(woo)(woo) --> Крокодил ! Така и Глобател като вълка кожата си сменят , но нрава не. Има ли значение в какъв магазин и каква дизайнерска обстановка ще ми го вкарат четвъртит ? Поне да бяха овисили до телефоните и по една тематична тубичка с вазелин - за улеснение на клиента :P
  antivillager
 • супер, тъпаците вече копират м-тел не само в преписаните оферти , а и във визията на магазините си :) (no)(no)(no) отвсякъде съкс... а цветовата комбинация от лайняно кафяв паркет с гнусно зелено просто цепи мрака... :) някой доста осакатен от към вкус го е измислял този дизайн :)
  Loоper
 • [Quote]Примамване[/Quote] Е, поне нещо е вярно - открити към клиентите. Не лъжат, че ще ни "примамват" с още по - гнусни номера. :D Дали, като сменят дизайна, ще изкарват всичката стока или отново ще се излага това което трябва, а по - хубавата част ще стои в склада "до поискване, на някой клиент".
  vladovn
 • "Освен това ще се опита да премахне бариерите и да осигури възможност за активна комуникация с консултантите." :D
  ogimag
 • Взе ми думите от устата. Този клип беше невероятно забавен, само като си помисля как някой гледа на него сериозно и зарибено ;) Обгрижване и примамване на потенциалния клиент. Уникална наглост. Вместо да се опитат да върнат доверието на клиентите си, те вече открито си признават за похватите си.
  Sage
 • [Quote]Идеята ми е да се предлага нещо актуално[/Quote] ZTE Blade е актуален смартфон, а Huawei вече не е актуален. П.П Както вече казаха по горе, Z3 ще го има и с планове за по 5 лв, така че споко.:)
  m75
 • Ти не ми казвай от какво имам нужда - въпросът е, че при Вива има с ниска такса, а засега при Глобул - не. Идеята ми е да се предлага нещо актуално и на сносна цена, с ниска такса...
  scarybear
 • [Quote]визирам Huawei.[/Quote] :D Предлагания от Глобул и БТК е доста далеч от GLOBUL Z3 (ZTE Blade): [Quote]защо не е с такса 5-7лв[/Quote] С такса от 5 лв нямаш нужда от смартфон, а от телефонче с фенерче.(woo) П.П В съседната тема телефона се обсъжда доста възторжено: http://goo.gl/EaNkb
  m75
 • Някой знае ли каква е цената на телефончето с едногодишен договор и такса от 10 лв на месец? Ако е на прилична цена си струва според мен! А дисплея някой знае ли от кой тип е? Силно се съмнявам да e AMOLED,ама знае ли човек...
  Spiderman_ot_selo
 • [Quote]Все пак си мисля, че средствата които ще вложат в случая Глобул за да променят визията във всичките си магазини в страната ще са не малки, а аз щях да се чуствам много по-значим, ако намалят като цяло цените си[/Quote] Може да направят, като мобилтел, които постепенно смениха дизайна на всички БЦ-ове и за десерт добавиха автоматично преподписване. Тъй като космо го имат вече, за разнообразие може да премахнат напълно 12 месечните договори. :D:D:D
  vladovn
 • Съвсем не ми се струва изгодно с тази месечна такса. Макар че не ползвам техните услуги, бих искал на сайта им да показват и оферти с една година договор както е при VIVACOM (които пък нямат голям избор на мобилни телефони), а не само с двугодишен договор.
  Monstter