GLOBUL с ръст на абонатите за тримесечието

GLOBUL с ръст на абонатите за тримесечието
Telenor анонсира финансовите си резултати за второто тримесечие на годината и в тях интерес за нас представлява секцията, посветена на GLOBUL. Тя разкрива, че общите приходи са намалели със 7,6% в сравнение на същия период от предходната година, което компанията отдава на по-ниските продажби на мобилни устройства и намалените цени за терминиране. Регулаторната намеса при терминирането и роуминга е посочена като причина за спада с 5,5% на годишна база на приходите от услуги.

Печалбата на GLOBUL преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) за второто тримесечие на 2014 г. е намаляла с 8% спрямо същия период на миналата година. Приходите от мобилен интернет са с 31% повече спрямо същия период на 2013 г, а в края на тримесечието общият брой на клиентите на GLOBUL е надхвърлил 4 милиона, или с 2% повече от второто тримесечие на миналата година. За периода новите абонати са 34 000. Клиентите на абонаментните програми продължават да се увеличават и са достигнали близо 2,8 милиона, с 3,4% повече за година, и вече представляват почти 70% от всичките 4 милиона активни клиенти на оператора.

За периода абонатите на услугите за мобилен пренос на данни са нараснали с 37% на годишна база, а абонатите на фиксирани услуги са достигнали почти 270 000. Средното месечно потребление на клиент за периода е останало без изменение спрямо второто тримесечие на 2013 г., докато средният приход от потребител е намалял с 6% до 11 лв. най-вече заради по-ниските цени за терминиране. Telenor отново изтъква, че е започнало реновирането на мрежата на GLOBUL, за да се подобри покритието и капацитета за пренос на глас и данни. То ще се ускори през третото тримесечие и се очаква да завърши в началото на 2015 г.

http://www.telenor.com/investors/reports/2014/telenors-results-for-the-2nd-quarter-2014/

  • -
    npet
  • Не, спряха нета изцяло. Сега всички разчитаме на Макс и слагаме устройството им до прозореца барем хване нет.
    edin
  • Не знам как са нарастнали тези потребители до 4 милиона. Ама само да ми изтече договора и ще станат с 3-ма по-малко ! :P Плащам по една минимална заплата на месец и пак ме таксуват доколкото могат ! Без да искам навъртях от скъпия нет на една от картите (без план) и нищо че има ограничение на разходите това ограничение не важало за мен. Мошеници с мошеници !
    georgekodinov