Google дава награда до 1 милион долара за хакване на чипа Titan M

Google дава награда до 1 милион долара за хакване на чипа Titan M

Google даде старт на своята програма Android Security Rewards за откриване на уязвимости в Android през 2015. Сега компанията я разширява с добавянето на нова награда за хакването на устройства с новия ѝ чип за сигурност Pixel Titan M. Ако някой успее да открие и осъществи отдалечено изпълнение на код чрез уязвимост, може да получи до 1 милион долара.

За откриване на уязвимост, която позволява източването или достъп до потребителски данни, наградата е до 500 000 долара. Google предлага и бонус от 50% за уязвимости в определени версии на Android за разработчици. По този начин максималната награда достига 1.5 милиона долара. Чипът Titan M се използва в Pixel 3, Pixel 3a и Pixel 4, като защитава процеса по стартиране на операционната система и данните на устройствата.

Досега през годината компанията е изплатила над 1.5 милиона долара в награди на 100 експерти по сигурността, които са открили уязвимости. Най-голямата единична награда е на стойност 161 337 долара и е за отдалечено изпълнение с един клик на код чрез уязвимост в Pixel 3.

Източник: Google

Оферти на деня