Google Maps с нова функционалност – скоростомер

Google Maps с нова функционалност – скоростомер

Google продължава да добавя нови функционалности към услугата за дигитални карти и навигация Google Maps. Отскоро тя показва разположението на камерите за следене на скоростта, а в някои страни и ограниченията й. Това са възможности, които отдавна присъстват в придобитото преди време от компанията приложение Waze и постепенно те биват пренасяни и в Maps.

Поредната такава добавка е скоростомерът, който по време на навигация показва с каква скорост се движите в даден момент. Новата опция може да бъде активирана в настройките и засега е достъпна само в няколко страни, а България не е сред тях. Изглежда Google поетапно активира функцията с промяна от сървърната страна, а не чрез обновление на приложението. Очакваме скоро опцията да бъде достъпна и тук.

Източник: Android Police

  • Here Drive Отдавна си отчита скоростта тез се едно са открили нещо ново добавят функци налични от десетилетия в други навигаци. Нещо като Apple като добавят нещо ново в телефоните си и се хвалят все едно са направили нещо кой знае какво, а то всъщност е функция коята я имат дори старите Simbian телефони.
    LOVECAT