Фалшификатите на Rolex вече са почти идентични с оригинала

Фалшификатите на Rolex вече са почти идентични с оригинала

Преди време различаването на фалшив часовник Rolex беше доста лесно, тъй като пресъздаването на вътрешните движещи се механични части беше почти невъзможно. Това обаче вече не е така, като проучване на Watchfinder & Co. показва, че съвременните фалшификати са почти неразпознаваеми дори и за експертите. Новите реплики обръщат внимание на всеки детайл, като за целта се разчита на високотехнологични машини с подобрена точност и автоматизиране на редица процеси.

От компанията сравняват две версии на Rolex Daytona 116500LN, който е с цена от над 10 000 долара. Фалшивят вариант е точен дотам, че за конструкцията е използвана същата стомана като при оригинала, а в рамката около циферблата е интегриран и керамичен материал. Репликата на часовника дори пресъздава механичните движения вътре в него. Разлики се наблюдават в изработката на фините и декоративни детайли - голяма част от тях се изработват ръчно, както е при Rolex.

Интересно е, че тези усъвършенствани фалшификати изобщо не са евтини, като в случая цената на часовника е над 1000 долара. Въпреки това репликата е с високо качество и за доста хора ще е неразпознаваема от оригинала, но естествено няма да достави това чувство, което оригиналният Rolex носи със себе си.

Източници: Gizmodo, Watchfinder & Co.

 • Жена ми си взе за спомен от Шанхай едно Картие, бяха ни завели в някакъв подземен базар за ментета, още работи, даже един часовникар на ул.Цар Симеон в София ми каза да внимавам, щото бил много скъп :) Щях да му кажа да си смени професията :)
  n1
 • Еми в началото се учиш чрез копиране. После добавяш и развиваш все повече свои неща. Това е нормално и е по-бързо. И печелим всички потребители. Това искат да спрат. Но може да има обратен ефект - Като принудят китайците да мислят собствени варианти за независимост от западните изобретения или поне максимална автономност, без въобще да са мислили толкова сериозно в тази насока. Америка залага, че Китай няма достатъчно талант, пари, време, за да направи това. Но ако греши? Лошо.
  tzincbg
 • Клонинги ? Сега пък отидохме в ,,Мрждузвездни войни" ! При икономическите войни има повече загубили, отколкото спечелили. Едните вдигат митата, другите вдигат митата. Вдигат се цените и кои губи ? Ние, потребителите, защото цените се вдигат ! За съжаление тук няма милост, няма добри, защото всичкото е на наш гръб ! Има и вчера включих един Правец 16. Тръгна 😉
  Боби13
 • Както е тръгнало да се унищожава гората.... какво ще правят елфите ? И толкова злоба ! Ужас ! Промишленият шпионаж е бил, е и ще бъде, независимо дали ни харесва или не ! Ти си топ-малоумника :lol:
  Правиш ли разлика между шпионаж и копие 1:1?

  И никой не можа да ми отговори защо китайците не могат да създадат марка като Ролекс?
  Ти си такъв ! Защо трябва всеки път да се открива топлата вода ? Правец 8 и 16 са копие, направено чрез шпионаж ! Уж елфите сте интелигентни ?
  Боби13
 • Sea Gull е хубава китайска марка часовници. Huawei, Xiaomi, Oppo/Vivo /Oneplus /Realme пък са достойни конкуренти на Samsung при телефоните.
  tzincbg
 • Rio
  ipolit
 • Добре де, само Ролекс ли е на този свят и той ли е "Мерцедеса" на швейцарските часовникари. Еми НЕ Е, за справка Baselworld, достатъчен избор с по-висок ценови клас от Ролекса :)
  n1
 • -
  npet
 • Както е тръгнало да се унищожава гората.... какво ще правят елфите ? И толкова злоба ! Ужас ! Промишленият шпионаж е бил, е и ще бъде, независимо дали ни харесва или не !
  Боби13
 • Кучето си ти, аз скоро няма да пуквам. Тебе си гледай, че с тая злоба не се живее дълго. ;)
  Вито
 • Кво щеше да прави светът без китайската хартия и барут... Ама те, копирали са ги, за да лае елфът в измисления му свят.
  Вито
 • Не били правили копия да бе. Справка Sony Texas instruments и електронните калкулатори навремето. Ха-ха. Точно пък калкулаторите на Сони бяха номер едно някога. Всеки искаше да има такъв. Именно защото са изкопирали схемите от TI
  tzincbg
 • Те и ментета няма, разграбват ги.
  Victormihov
 • Добре, че ги има ментетата, че иначе някои български оператори нямаше да съществуват.
  borusiq
 • Така си е, но явно елфите считат, че Huawei е по-скъп, но къде го видя това нещо ? Република Корея копира Япония, включително в дръзките и нахални реклами, сега това се повтаря при Китай... Иииии копирали рекламити :mrgreen: Много си млад, за да помниш тези времена, явно 🤣😂🤣
  Боби13
 • Така си е, но явно елфите считат, че Huawei е по-скъп, но къде го видя това нещо ? Република Корея копира Япония, включително в дръзките и нахални реклами, сега това се повтаря при Китай...
  Боби13
 • Не били правили копия да бе. Справка Sony Texas instruments и електронните калкулатори навремето.
  tzincbg
 • Говориш глупости... Ако не са китайците вмомента всички стоки щяха да са поне 3-4 пъти по високи цени... Точно с тоя ролекс нагледно ти показват как часовника реално ти струва около 1000-2000 долара, а само заради марката плащаш още 10000 долара.... Същото е вмомента и при Самсунг и Ейпъл - флагманите им са на половин цена, даже по малко от половината , а само заради марката ти плющат 2-но и 3-но цената.... Типичен пример е рамката за дисплей от преди седмица...
  hristonikolov
 • Тежко предозираш. Германската, Корейската и японската индустрии са се развили първо чрез копиране и след това усъвършенстване.
  Нормално в цял свят. Иначе става тежко неравенство. И ние сме имали научно техническо разузнаване, донесло ни верото, гентамицина и Правец компютри. Разсипването му е трагедия, не повод за гордост.
  Добре че поне някои учени дадоха на света sci-hub, че иначе източните страни щяха твърде много да изостанат с науката.
  tzincbg
 • Къде в България продават качествени реплики?
  Stoicho_M4al