Google Maps вече има добавена реалност

Google Maps вече има добавена реалност

Google от доста време работят по въвеждането на добавена реалност в приложението Maps. Преди няколко месеца стартира ограничен бета тест на функцията сред участниците в програмата Local Guides, които имаха достигнато определено ниво. Очевидно множеството бъгове в тази функционалност вече са отстранени, защото поне притежателите на устройства от серията Pixel са започнали да получават ъпдейт на Google Maps с опцията за добавена реалност. Вероятно съвсем скоро новата екстра ще е налична и за останалите потребители.

След активация функцията за добавена реалност стартира камерата на смартфона и показва на дисплея картина от околността. В долната част на дисплея виждате картата от Google Maps, а върху картината се наслагва полезна информация за околните обекти като имена на улици и стрелки, които ви показват в каква посока да тръгнете, за да достигнете до желаната дестинация.

Оферти на деня

  • Ще се радвам ако е така
    BANANA_18
  • Интересно защо ще генерира голям тряфик след като се използва камерата. Дали google няма да си обновяват по този начин street view-то без да им е нужно вече да обикалят с колички.
    toshkopz