Google също работи по смартфон със сгъваем дисплей

Google също работи по смартфон със сгъваем дисплей

И Google тества смартфон със сгъваем дисплей. Новината съобщи директорът на подразделението за Pixel Марио Куероз в интервю за CNET. Той разкри, че компанията експериментира с тази технология и има работещи прототипи, но в същото време обаче пазарната премиера на Pixel със сгъваем дисплей със сигурност не е близо във времето.

Според Куероз към момента Google не вижда ясно практическо приложение на подобен тип устройства. Той е на мнение, че смартфоните със сгъваем дисплей може да са идеални за потребители, които държат на по-голям екран, но в същото време отчита, че поне за момента не съществува достатъчно голям интерес, който да осигури необходимите продажби.

Марио Куероз е на мнение, че към днешна дата няма как смартфон със сгъваем дисплей да предизвика реакция от типа "Това е задължително да го имам!". Именно поради това Google няма да бързат с пускането на такъв тип продукт. В същото време обаче компанията въведе поддръжка на смартфони със сгъваем дисплей в Android Q, така че поне другите производители ще имат съответната софтуерна поддръжка за своите собствени предложения.

Източник: CNET

Оферти на деня