Google Maps вече има тъмен режим за Android

Google Maps вече има тъмен режим за Android

Google подготвя въвеждането на тъмен режим за приложението Google Maps от над година. Преди време компанията дори закратко даде достъп до него на ограничен кръг от хора.

Сега обаче започва и официалното разпространение на новата опция до всички. Тъмният режим е приложен добре като няма да имате проблеми да различавате различните обекти. Именно важността на приложението изглежда е и причината за късното добавяне на тази опция.

Всички елементи от интерфейса са в тъмни нюанси на сивото, а почти всички ярки акценти са изключени или ограничени. В настройките има опция за използването на тъмния режим в зависимост от системната тема или ръчното му налагане.

Добавянето на опцията за тъмна тема идва от сървърната страна, което означава, че дори да имате най-новата версия на приложението тя може да не е налична.

Източник: Google

 • Честито и от мен, днес на S20 Ultra се обнови и ме попита за тъмната тема.
  Супер яко се е получило. Браво на Google
  Fenche1
 • При мен на единия телефон вече е активен
  grendelz
 • Към 01.03.2021г. го няма и при мен. Щом е "от страна на сървъра" по традиция ще ни включат към средата на годината (⊙_◎) . Дали?
  Fenche1
 • Към 01.03.2021г. го няма и при мен. Щом е "от страна на сървъра" по традиция ще ни включат към средата на годината (⊙_◎) .
  Kuzmanow
 • При мен още не работи това, няма го !
  Fenche1