Google Maps вероятно скоро ще поддържа вело навигация за България

Google Maps вероятно скоро ще поддържа вело навигация за България

Една от малкото функционалности на Google Maps, която не е налична за България, е навигация за велосипедисти. Феновете на вело транспорта обаче може скоро да бъдат приятно изненадани. В страницата, където е описано покритието на услугите на Maps за всяка една държава, е видно, че статусът на България и Румъния е променен от “Функцията не е достъпна в района, или е достъпна с ниско качество” към “Функцията е достъпна в района с приблизително верни данни”. В сайта на Maps и мобилното приложение тези функции не са достъпни нито за България, нито за Румъния, но се надяваме, че скоро ще бъдат налични.

Източник: Android Police, Google

 • Да, но ще ми е интересно ако трябва да стигна от НДК до Съдебната палата например дали ще ме прекара по "Витошка" (където е забранено за велосипедисти) и ул. Княз Борис I където има велоалея, но е по-дълъг пътя. То по парковете не е много ясно дали може да се кара, защото се водят "пешеходни", а сега проверих в закона, пише, че ако няма велоалеи, трябва да се движат най-вдясно на платното за движение. На другите места трябва да буташ колелото. За градове като Виена е супер където почти навсякъде има велоалеи, ама за тук ще ми е интересно да видя от къде ще прекарва. Сега гледам за Ню Йорк - дава навигация само по велоалеи.
  mishobehar
 • Повечето велоалеи в София също са "претупани" за да се окрадат парите. Една жълта линия, която след два месеца избелява и нищо не остава от "велоалеята".
  treyyy
 • Велосипедните алеи в София са доста повече от 5, друг е въпроса за тяхното качество и изпълнение!
  vit71
 • В Пловдив с тия претупани алеи колкото да вземат субсидиите навигацията едва ли ще може да сглоби дори и един читав марширут.
  AVKansazov
 • Аз не знам с 5 велоалеи на кръст в София каква точно ще е навигацията и от къде точно ще ни прекарва, но да видим... На мен лично ще ми е много полезно, защото това ми е основното средство за транспорт.
  mishobehar
 • Някоя друга смешна мисъл не ти ли дойде в главата :D
  Боби13
 • [b]Модератор: [/b]Вулгарен език.
  Blue Sky