Google Maps за iPhone идва с гласова навигация

Google Maps за iPhone идва с гласова навигация
През септември Apple махна приложението на Google Maps от iOS 6 и тогава започнаха спекулациите дали и кога популярната услуга ще се завърне. Очакването се засили, след като недостатъците на Apple Maps изнервиха мнозина потребители, а междувременно Nokia се възползва от това и предложи HTML5 версия на своето картово решение. Преди края на годината Google Maps се завърна в App Store, като сега за пръв път включва и възможност за гласова навигация, която е достъпна само в избрани страни.

Приложението е с променен интерфейс и освен новата опция за напътствия включва и информация за обществения транспорт и данни за пътния трафик. Вече е в състояние да покаже повече карти върху екрана, които са векторни и се зареждат по-бързо от преди. Не е пропусната функцията Street View, поддържа се показването на 360-градусови панорами и има възможност за синхронизиране на отметки и предишни търсения с компютър след вписване с Google профил.

Приложението е съвместимо с iPhone и iPod Touch (4 поколение) с iOS 5.1 и по-висока версия. Google пусна и SDK, който ще помогне на авторите на приложения за iOS да интегрират картите в своите разработки.

https://itunes.apple.com/app/id585027354?mt=8
http://googlegeodevelopers.blogspot.com/2012/12/a-new-way-to-add-google-maps-to-your.html