Google може да пусне Pixel 3 Lite и Pixel Watch по-късно през годината

Според информация на Nikkei Asian Review следващите попълнения сред устройствата Pixel на Google ще са смартфон в средния клас и умен часовник. По данни на изданието Google планира агресивно навлизане в сферата на хардуера през 2019. Компанията ще се опита да се възползва от застоя в развитието на Apple именно чрез по-достъпен смартфон и след това ща обнови и останалите си модели. Ако следите новините, вече сигурно сте попадали на изтеклите изображения и видео с предполагаемия Pixel 3 Lite.

Според слуховете устройството разполага с LCD екран с диагонал 5.6“, 4GB RAM, 32GB вградена памет, пластмасова конструкция и чипсет Snapdragon 670. Сега научаваме и това, че цената на модела ще е по-ниска от най-евтиното предложение на Apple, iPhone XR който струва 749 долара в САЩ. Компанията обаче се готви да пусне и други продукти, включително обновена версия на умния говорител Google Home, охранителна камера и умен часовник, който да се конкурира с Apple Watch. 

Екипът на Nest беше интегриран в Google преди година и изглежда компанията най-после ще реализира първия си продукт след поглъщането, който ще е под формата на охранителна камера. По отношение на Google Home, компанията обновява продукта си всяка година, добавяйки и нови версии като Home Mini, Home Max и Home Hub. По-интересна е информацията за евентуалния умен часовник. От известно време са налични индикации за работа в тази насока, но без еднозначни отговори за това кога можем да го очакваме. Наскоро Google разкри работни позиции за специалисти именно в областта на носимите устройства и закупи мистериозна технология за умни часовници от Fossil.

Източник: Nikkei Asian Review