LG G8 ThinQ ще предава звук през дисплея

LG G8 ThinQ ще предава звук през дисплея

Появилите се наскоро снимки на LG G8 ThinQ разкриха, че устройството няма стандартен говорител в горната част на корпуса, а това даде храна на слуховете, че компанията може да заложи на друг начин за възпроизвеждане на звук. Оказва се, че е точно така - LG разкри, че ще включи технологията Crystal Sound OLED, която ще позволи на дисплея на телефона да действа като усилвател на звук. Разработката позволява на панела да вибрира като диафрагма за осигуряване на звук с впечатляваща сила.

LG посочва, че CSO подобрява чистотата, прави гласовете по-лесни за различаване и разкрива фини музикални детайли. В режим на високоговорител звукът излиза през разположен в долната част на телефона говорител, а за възпроизвеждане на стерео звук той се комбинира със звук от горната част на дисплея. Корейците пак са работили с компанията Meridian за подобряване на аудио възможностите на LG G8 ThinQ.

В него е включен Hi-Fi Quad DAC за възпроизвеждане на звук с високо качество, а освен това присъства и DTS:X 3D Surround Sound за симулиране на 7.1 канален звук със и без слушалки. Поддържа се и Master Quality Authenticated (MQA) за стрийминг на музика с висок битрейт. Смартфонът предлага и технологията Boombox Speaker, която ползва вътрешна кухина като резонантна камера за усилване на звука и за възпроизвеждане на ниски тонове.

Източник: LG

  • Дано да са подобрили пиезо-вибраторите, защото MiMix звучеше тенекиено и глухо.
    A4i
  • С други думи забравете за всякакъв вид протектор на дисплея. Според мен няма да пречат на вибрациите, но ще видим.
    chilko
  • С други думи забравете за всякакъв вид протектор на дисплея.
    Вито