Google Nexus 7 във Франция от 3 септември, следват и други европейски страни

Google Nexus 7 във Франция от 3 септември, следват и други европейски страни
Засега таблетът Google Nexus 7 се предлага официално само в Щатите и Англия, но това скоро е на път да се промени. Според информaция от данни на различни търговци във Франция продажбите на Nexus 7 ще започнат на 3 септември, като в началото ще се предлага само вариантът с 16GB памет. Устройството ще е достъпно в магазините на Fnac, Darty, Boulanger и други, а по-късно през есента очакваме да се появи и в други европейски страни. Преди няколко седмици от Asus потвърдиха за Mobile Bulgaria, че устройството се очаква и на българския пазар, но не споделиха кога ще стане това.

Според информация от сайта на Fnac, където започнаха да се приемат предварителни заявки за устройството, Nexus 7 ще се продава на цена от 250 евро (311 долара) - в Щатите цената на този модел е 250 долара, а освен това включва и кредит от 25 долара за покупка на съдържание от Google Play Store. По-късно Fnac скри опцията за предварителна поръчка и обясни, че направените заявки ще останат валидни. Според слуховете през септември Nexus 7 ще се появи още в Италия и Испания.

http://techcrunch.com/2012/08/21/google-nexus-7-will-be-available-september-3-in-france-other-european-countries-to-follow/

 • Затова се купува от UK ebay, за да не се плаща ДДС и мито :)
  nmnikolov
 • и в мост е толкова - така цената е почти същата като европейската (249 евро)
  chilko
 • Наличен на склад в популярен онлайн магазин за лаптопи, таблети и телефони за 500 лева, 16G версия:)
  afficionado
 • При нас след 5-ти октомври ли трябва да се появи?
  Boixos Nois
 • Копувайки телефон от страна извън европейския съюз, не се знае дали няма да го спрат нашите митници и да платиш допълнително мито. Може и да мине без да го спрат, може и да не мине. Божа работа.
  R420
 • Мога да си поръчам NEXUS 7 от Америка.Ще има ли проблеми за да работи в България - софтуерни или хардуерни? Може ли да се "свали" БГ меню на този етап или само оригиналното? А по отношение на цената съм на мнение, че нашите търговци обикновено ни пробутват ментета на високи цени. Светъл пример за това е NOKIA E 52 за който се оказа, че от два апарата с различни дефекти, не може да се сглаби един.
  meko
 • Аз съм забелязал, поне при таблетите, че нашите търговци си спазват препоръчителната цена. В случая тя е 250 евро, т.е. над 500лв няма да се продава у нас. Все пак и нашите търговци си дават сметка, че има сайтове като амазон или подобни, които доставят за между 7 и 10 евро до БГ. :)
  makeno
 • Точно това имам предвид. А може ли да те попитам от кой сайт точно и доволен ли си от таблета като цяло? Стигат ли тия 16ГБ за нещо?
  fintaraBG
 • мое го взех за 199 лири + 16 за доставка... как и да го въртиш 550 лева. това за 16ГБ
  vlado932
 • В Европа евтино няма. Поне 500 лв ще е.
  fintaraBG
 • Като ги знам нащи мошеници в България,дето един ден година храни! Едва ли ще го пуснат на цената,която са го обявили от Google. Със сигурност ще го заковат между 600-700лв. ако не и отгоре. Ще си кажат,как ще продаваме Tegra 3 за 380лв. никой няма да ни купува IPAD-чето,което е по 1200лв. Ще изчакам да видя на каква цена ще излезе у нас и ако е такава,която си мисля,със сигурност ще си го купя от Англия. Парите които ще дам тук,е по-добре да си направя една екскурзия до Англия. :D
  Oziris79