Google Now вече и за устройства с iOS

Google Now вече и за устройства с iOS
От днес и потребителите на устройства с iOS могат да използват една от най-интересните нови функции, които Google добави към Android - услугата Google Now. За това беше подсказано наскоро чрез изтекло в интернет видео, но добавката вече е факт чрез ъпдейт на приложението Google Search за платформата на Apple. Възможностите на системата са ограничени в сравнение с тези на аналога за Android и засега няма интеграция със системата за нотификации, но в бъдеще може да бъде добавена и такава. За момента потребителите ще трябва ръчно да обновяват картите в приложението, които иначе са по-малобройни от тези за Android.


Втора употреба с гаранция

  • Абсолютно вярно е, че iOS работи по-плавно и по-стабилно, но май това им е единственото предимство. И въпреки че 5 години ползвах iOS, ако Епъл не променят нещо радикално, не бих си купил пак айфон. Просто конкуренцията много дръпна в последните години и в момента има разнообразие от добри Андрдоид устройства. Докато при iOS избора се свежда само до един телефон годишно, един диагонал на дисплея ,един интерфейс... Извинявай, но на мен 4 инча не ми стигат за компютъра в джоба. Освен това е супер простотия, че от операторите винаги се продава заключен. Да не говорим,че jailbreak е почти задължителен, за да можеш да добавиш малко възможности или да инсталираш някое кракнато приложение. А проблема е, че untethered jailbreak не винаги има и като решиш да ъпдейтваш софтуера пак през рестори и простотии.
    board
  • Аз имам GLOBUL Move SE със Android 2.3.6 Gingerbread. Те за iOS пускат Google Now, а за Gingerbread не са се сетили.(coffee)
    Никчето
  • Давай го този гаден Ноут 2 - ще го дарим на някое дете в дома в Нови Хам ;)
    KOBRETI
  • Имал съм 3gs ,4 и 4s , lg optimus 2x , samsung galaxy s3 , ipad 2 , ipad 4 ... Това което съм написал е от наблюдение в/у тези устроиства. Лагването било тъп каприз:D:D ...
    Tarikatcho
  • [Quote]А защо тогава при старият ми Iphone с над 100 и повече приложения нито е забивал ,нито е лагвал ,нито е имало нужда от рестарт ,а при андроид трябва да се пазя кое приложение да инсталирам така ли ? [/Quote] Много интересно имал съм 2г, 3гс, жената е с 4с та казваш няма лаг ли? Хайде стига с тези приказки от хиляда и една нощ!(no) Да не говоря, че айпада ми имаше период в, който понятието "рестарт" беше не кога а, колко пъти днес! Интересно, че го носих на "специалисти", на трима с три различни мнения и камара съвети, накрая казаха да го нося на сервиз ама не щеш ли спря от само себе си. Така, че ползвам и iOS, и знам за, какво става въпрос. Лагват си всички и никоя ОС не е перфектна! Въпроса е, коя ти дава свободата да мислиш и да направиш устройството си по твой вкус, за иновациите всички знаем, че Епъл са консерви и живеят на чужди лаври!:)
    Ванката
  • По темата:тая простотия google now не я ползвам и не съм я активирал даже.Поредната СПАМ функция.Пълна глупост. Извън темата:ios е ограничена ос.Едно нещо като е ограничено да може само 5 неща няма как да прави проблеми.При андроид проблемът е джавата,а също и доработките на производителите на телефони.Естествено това с лагването е тъп каприз.Все пак това е смартфон с операционна система,при която непрекъснато се изпълняват процеси на заден план.Не ми казвай,че като сваляш и сийдваш торенти на компа и пуснеш още 1-2 програми не се получава лаг.iphone сам по себе си не е много смртфон.
    azcv
  • Проблема явно е само при теб. Моя го ползвам с българско меню и работи, само че казах как. Гледам че си с HTC възможно е да е от него не от андроида, а съм с S3.
    AVKansazov
  • Точно в това е въпроса ,телефонът е да ти върши работа , да се забавляваш на него и да ти улеснява ежедневието , а не да правиш сумата настройки за да върви приложението както трябва или всеки ден да си рестартирам телефона за да не лагва и забива .Не казвам ,че няма и предимства ,но поне според мен проблемът им на андроид е че вкарват всевъзможни неща които или не работят стабилно и правилно или нямат дори никакво реално приложение и хората не го ползват почити никога ,а не наблягат на дребните неща които се ползват всеки ден тях да подобряват .Дадох пример с дилара ,по простата причина че това е нещо което се използва всеки ден и дори при стари телефони без ОС го отваря ведна ,а при един андроид с 4 ядра се забавя ,поне според мен е дразнещо ,както и при доста други системни приложения ситуацията е същата . Казваш боклуци приложения ? А защо тогава при старият ми Iphone с над 100 и повече приложения нито е забивал ,нито е лагвал ,нито е имало нужда от рестарт ,а при андроид трябва да се пазя кое приложение да инсталирам така ли ? Нямам нищо против андроид ,харесва ми обмена между всички негови приложения ,както и че може да си смениш Рома и някои други неща ... Но има и доста дребни неща които не са доизпипани ... И да се поправя сам , повечето от тези проблеми идват от ланчерите на производителите а не от самият андроид...
    Tarikatcho
  • [Quote]не разбирам какво точно искаш да кажеш но си работи.[/Quote] Aми работи само ако системния език(меню ит.н.) е на енглиш или който и да е друг език, но ако е на БГ само изписва няма карти(angry)
    rado243
  • [Quote]но при андро иска системния език да е на всеки друг ама не и с БГ[/Quote] не разбирам какво точно искаш да кажеш но си работи. Само където успявам да го накарам само да ми показва пътя до работата и вкъщи както и някои забележителности и снимки като съм другаде.И един път месечно колко съм извървял пеша спрямо предишния месец :D
    AVKansazov
  • - кои са тия важни приложения и какво не им работи?Да не говорим че някои от тях искат пипане от твоя страна за да заработят както трябва. - щом те дразнят 3-те секунди нищо чудно че всичко те дразни - и как не работят както трябва?Например смарт стея да не очакваш че ще ти види очите в тъмното? - ех това жизнено важно забавяне бе!Да можеше и да ти набира преди да си докоснал диалера.Явно нервак си падаш ;) - тук какво ти е виновен ос-а след като ти идва голям телефона.Да си беше взел по малък. Другото е въпрос колкото на късмет толкова и на начин на боравене на телефона(примерно да си мислиш че телефона трябва да работи вечно без да си правиш труда за поне един профилактичен рестарт от време на време,нито да му бараш кеша) и с какви боклуци приложения е наблъскан до края на паметта които сигурно напират да работят непрекъснато.
    AVKansazov
  • Да ,андроид има доста предимства: -половината приложения не работят както трябва ... -интерфеисът лагва -повечето функци на моя самсунг с3 , като например смарт стей ,не работят както трябва - за да набера номер му трябват 3-4 секунди за да влезе в дилара - трудна работа с една ръка, а се налага при шофиране например За предимства ми е трудно да се сетя, освен widjetй , но с повечко от тях дори и мощен телефон почва да работи тегаво... И на последно място трима приятели със с3 се оплакват от нестабилна работа на телефона (забиване,рестартиране,силен лаг в интерфеиса) ,при мен поне не се рестартира сам .И за какво ми е цялата тази свобада в андроид като в повечето случаи дори най-обикновени задачи не мога да изпълня без досадно забавяне ,лагване и чакане да зареди...
    Tarikatcho
  • а бе вие двамата сте май един :D който страда от раздвоение на личноста [Quote]Регистриран на: 29.04.2013 23:37[/Quote](woo) Много бързо си направи регистрация. Ало модераторите, винаги съм казвал,че трябва да се сложи ограничение на ново пръкнали се тролчета(no)(no) По темата, не знам как е при гнилата ябълка, но при андро иска системния език да е на всеки друг ама не и с БГ(angry)
    rado243
  • [Quote] Едно от най-големите неща с които Андроид превъзхождаше iOS... Ето вече с нищо не го превъзхожда, дори пак е назад! :) [/Quote] Не мога да се сетя да някакви предимства на iOS, освен че интерфейса работи малко по-плавно.
    board
  • всичко което е написал човека е вярно,явно вие сте с някакви отклонения 8)
    djoni_bg
  • Не, не е! Просто има психическо разстройство!;)
    martin714
  • Тоя под мене луд ли е? :D
    ex_bg
  • Предполагам с ъпдейти ще го интегрират навсякъде. Предимствата за Апъл са много, генерира се повече дата, следователно приложението ще работи по-добре. Работи на всички устройства, до като при Андроид трябва да си с 4.1, по-старите устройства ако не са с къстъм ром, нямат това удоволствие, което е около 75% от телефоните. Много съм доволен, да пускат по-бързо 5С, за да захвърля тоя гаден Ноут 2.. Най-голямата грешка да си продам 4-ката за да сменя на Андроид (И единственото нещо което наистина ми харесваше на ноута беше гугъл нау, знаейки, че за iOS го няма ((до сега)) ) :)
    sladyrko
  • не е същото - google now за android се интегрира много по-дълбоко в системата, което няма как да стане в ios. затова и разликата във функционалността и липсата на някои от картите.
    chilko