Google обвинява Microsoft и Nokia в злоупотреба с патенти

Google обвинява Microsoft и Nokia в злоупотреба с патенти
Google заяви, че е подала оплакване в Европейската комисия, в което обвинява Microsoft и Nokia в заговор за използване на патентите им срещу конкуренти на пазара за смартфони. В жалбата Google пише, че двете компании са прехвърлили 1200 патента на организацията MOSAID, която според интернет гиганта е т.нар. патентен трол - определение за компания, която събира патенти и след това ги използва агресивно в съда. Според Google по този начин Microsoft и Nokia повишават цената на устройствата за крайните потребители и се отмятат от преди дадени обещания.

От Microsoft определиха жалбата като отчаяна тактика от страна на Google и посочиха, че тя идва от компания, която контролира над 95% от пазара на мобилно търсене и реклама. От сайта FOSSpatents коментират, че това е същото оплакване, което американската организация ITC е отхвърлила вече три пъти.

http://www.fosspatents.com/2012/06/googles-eu-antitrust-allegations.html

  • FOSSpatents дирекно публикуват, каквото им кажат благодетелите им. И информацията там се класифицира като FUD. Четете в groklaw, ако ви интересува мнението на open source обществото. A това, че майкрософт използва подли (а може би и незаконни) методи за премахване на конкуренцията едва ли някой разумен човек се съмнява.
    akostadinov