Вече можете да изтеглите Windows 8 Release Preview

Вече можете да изтеглите Windows 8 Release Preview
Както стана ясно по-рано, премиерата на Windows 8 Release Preview се състоя на 31 май - по-рано от първоначално планираното от Microsoft. Това е последното издание преди излизането на финалното тази есен и в него дебютират приложения като Hotmail, SkyDrive и Messenger плюс стотици нови предложения за инсталиране в магазина Windows Store. Microsoft заявява, че преди пазарната премиера на платформата ще се фокусира върху процеса на инсталация, сигурността и защитата на личните данни и върху софтуерната и хардуерната съвместимост. И докато интерфейсът на Windows 8 Release Preview все още е с темата Aero, финалното издание ще е без него.

Другите промени според компанията включват повече възможности за персонализация на интерфейса и подобряване на откриването на приложения и изтеглянето им в Windows Store. Важно допълнение е и новата версия на Internet Explorer, която е оптимизирана за интерфейса Metro и вече разполага със специална версия на Adobe Flash за възпроизвеждане на онлайн видео и работа с друго Flash съдържание в страниците.

Windows 8 Release Preview можете да изтеглите от тук:
http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/release-preview

 • Аз точно на тях се надявах, но не са никакви подобрения, а повече хаос във вече не подредената ОС.
  keyone
 • не използвам повече монитори, но наскоро ms писаха какви подобрения били направени при тази работа. не мога да коментирам, но вероятно и там има неща с които трябва да се свиква. http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/05/21/enhancing-windows-8-for-multiple-monitors.aspx
  chilko
 • Не знам на вас как ще ви се стори, но тази вечер не съм спал, за да се запозная от близо с 8-цата. Отново съм разочарован. Не искам да я сравнявам с нищо друго, но има много големи проблеми. Сякаш от мързел са оставли недомислиците. Говоря за dual-screen конфигурация. Първият и най-основен проблем- постоянно се променя Метрео UI и Desktop UI на монитора, който не изпозлваш. Например, пускам Metro приложение, цъкам на Desktop-а на другия монитор и ето че първия сам си излиза и ми отива на Desktop-а. Защо? Освен това, множество приложения се отварят по подразбиране в Metro вариант, след като съм пуснал файл през Desktop. Къде е логиката? Като цяло, всичко е еедна голяма обърквация и определено щеше да е много по-лесно, ако го нямаше това постоянно подскачане по екраните. Наистина се надявах на повече след дългите обяснения как 8-цата ще съпортва много по-добре два или повече монитора. Бързо си върнах 7. 8 добавя много нови функции, от които, обаче, почти никой няма нужда на своето PC, а те просто те вкарват един тотален хаос, който сам не можеш да разбереш и подредиш. Особено с мишка и клавиатура, защото, колкото и да им се иска на всичко, които защитават новата ОС, просто не можеш да избягаш от Metro интерфейса. Но щом няма проблеми за приложенията от 7 да работят и върху 8, бих препоръчал дори и на developer-ите да си стоят с по-старата, но много по-удобна за всеки тип power user 7-ца.
  keyone
 • А аз следващата седмица, че тогава ще правя бекъп-а.
  vladovn
 • Супер, уикенда ще намеря време (май събота щеше да вали) да го поразгледам как е (yes)
  Sage