Google PhotoScan улеснява дигитализирането на печатни снимки

Google PhotoScan улеснява дигитализирането на печатни снимки

Сигурно всеки има албуми с куп печатни снимки, на които иска да се радва и в дигитален вид. Това са спомени, с които не искаме да се разделяме, но дигитализирането им обикновено е свързано с повече усилия и малко от нас си правя труда да запазят кадрите, преди времето да ги е унищожило безвъзвратно.  Точно това се опитва да промени Google с въвеждането на новото приложение PhotoScan, което е налично за iOS и Android и позволява лесното сканиране на всякакви снимки напълно безплатно.

Приложението се грижи за всичко около създаването на дигитални копия с високо качество – разпознава краищата на снимката, изправя изображението, завърта го до правилната ориентация и премахва отблясъците върху хартията. От вас се иска само да вдигнете телефона си над снимката и да го задържите над показаните сини точки, за да извърши сканирането. Уловените снимки могат лесно да бъдат запазени в Google Photos за организация, съхранение и споделяне.

PhotoScan включва и редица инструменти за редактиране, така че лесно да постигнете изгледа, който желаете. Заедно с това Google представи и нови добавки към Google Photos. Сред тях са обновен режим за автоматично подобряване на кадрите и нови филтри, които зависят от конкретната снимка и са снабдени с инструменти за фина настройка. Добавени са и допълнителни теми за автоматично генерираните от снимките ви кратки клипове.

Източник: Google