Google представи интересни добавки към приложението Photos

Google представи интересни добавки към приложението Photos

По време на конференцията Google I/O бяха представени и нови функции за приложението Photos. В новото издание потребителите вече ще получават препоръки за различни действия към всяка снимка, която разглеждат като изсветляване, завъртане, архивиране и т.н. Това ще се случва благодарение на машинно обучение, което ще анализира изображенията и ще предлага най-подходящото. Препоръките ще бъдат съобразени и с навиците на потребителя.

Изкуственият интелект ще намери приложение и в новия асистент, който ще позволява добавянето на съвсем нови ефекти. Като пример бе дадено оставянето на заснет човек в цвят, докато в същото време целият фон става черно-бял. Работи се и по опция за оцветяване на черно-бели фотографии.

Друга новост е много по-лесното споделяне на снимките към свързани устройства и приложения. За тази цел е разработена и изцяло нова партньорска програма, която дава достъп на производителите на хардуер и софтуер до API-тата на Photos, така че те по-лесно да интегрират своите продукти с приложението. Очакванията са първите резултати от програмата да се появят на пазара още през следващите месеци.

Източник: Google