Появиха се пълните спецификации на Snapdragon 710 и Snapdragon 730

Още по време на мобилния конгрес в Барселона Qualcomm обявиха новата си линия процесори за устройства от средния клас, която ще замени сегашните модели от серията 600, но не разкри много технически детайли за тях. Благодарение на сайта SuggestPhone вече имаме пълна информация за първите два представителя на новата продуктова линия на процесорния гигант.

Още от преди няколко седмици се знаеше, че Snapdragon 710 е ребрандиран Snapdragon 670. Той ще е произведен по 10nm LPE процес на Samsung и ще поддържа двубандови Wi-Fi възможности, както и Bluetooth 5.0. Ядрата ще са общо осем на брой. Две от тях ще са Kryo 3xx с честота 2.2 GHz, а останалите шест ще са Kryo 3xx на 1.7 GHz. Графичният ускорител е Adreno 615 с честоти, които могат да достигнат 750 MHz и поддържа HDR10 и интерфейси с QHD резолюция и честота на опресняване 60fps+.

Snapdragon 710 освен това предлага ISP Spectra 250 с поддръжка на до три сензора за камерите с резолюция до 32 мегапиксела. Не е добавен специален чип за изкуствен интелект, а тези задачи ще бъдат изпълнявани от графичния чип и Hexagon Vector eXtensions (HVX). Snapdragon 730 е изработен по 8nm LPP процес на Samsung. Това осигурява 10% по-малка площ и 10% по-висока енергийна ефективност. При свързаността основната разлика с по-малкия брат е поддръжката на Bluetooth 5.1.

Другата голяма разлика е при използваните ядра. При Snapdragon 730 потребителите ще получат две Kryo 4xx с честота 2.3 GHz и шест Kryo 4xx ядра на 1.8 GHz. ISP процесорът пък е Spectra 350. По-мощният модел също така ще разполага и с отделен чип за изкуствен интелект. Засега не е ясно кога ще видим първите устройства с чиповете, но при анонсирането на серията Qualcomm обяви, че ще осигури мостри от тях на клиентите си през първата половина на годината.

Източник: SuggestPhone