Google променя стратегията си около Android с версия Jelly Bean

Google променя стратегията си около Android с версия Jelly Bean
За да успее да се конкурира по-успешно с компании като Apple и в стремежа си да намали контрола, който операторите имат върху устройствата, които продават, Google се кани да промени стратегията си за развитие на Android. Това става ясно от информация на Wall Street Journal, който описва какви мерки ще предприеме интернет гигантът, за да осъществи това с идването на следващата версия на платформата, позната като Android Jelly Bean.

Компанията, изглежда, се кани да даде на повече (до 5) производители ранен достъп до новите версии на платформата и след това да продава устройствата директно на потребителите. Това означава, че ще видим повече Nexus модели от различни компании, а не само от една, както беше досега. Този директен подход се обяснява с желанието за получаване на директен контрол върху ключови функции и приложения в смартфоните и таблетите с Android и намаляване на влиянието на операторите.

Другата цел на тази стратегия е успокояване на партньорите на Google, които не останаха доволни след покупката на Motorola, макар и сделката все още да чака одобрение, за да бъде приключена. Компаниите се притесняват, че Google ще фаворизира Motorola, въпреки че компанията многократно увери, че това няма да се случи. С новия модел Motorola пак може да получи ранен достъп до Android, но такъв ще имат и други компании. Очаква се устройствата с Android Jelly Bean да бъдат на пазара тази есен, навреме за предпразничното пазаруване.

http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304371504577406511931421118.html

 • (yes)
  polarr31
 • Комплексарчо малък (kiss)
  polarr31
 • Това хубаво, ама трябваше да отрежат и производителите от това да си добавят техните бози (И после да бавят ъпдейтите). Тъкмо ако не се различаваха софтуерно, щяха да са принудени да наблегнат повече на хардуерните детайли, а софтуера да си го оставят на софтуерните компании (Google).
  mkpetrov
 • Това ще е добър ход от Гугъл. Да видим какво реално ще се случи и какъв ще е резултатът във времето.
  E34v8
 • И аз съм като emosc - писна ми от ограничения.
  Toshko-bg
 • Всеки си има любима грешка. Очевидно твоята не е Android.
  Sage
 • Калпаво ти е заклавиатурното у-во (woo) Аз пък съм ползвал IOS и никога не бих повторил грешката да я ползвам отново (no)
  emosc [Vivacom]
 • iphone 4s 16Gb
  polarr31
 • Какво ползваш в момента?
  makeno