Google разработва приложение Switch to Android за iOS

Google разработва приложение Switch to Android за iOS

Едно от по-забавните приложения за Android се казва Move to iOS, което прави точно това - позволява лесното прехвърляне на съдържание и информация от едната операционна система към другата. Ревютата на приложението дълго бяха място за сблъсъци между феновете на двете екосистеми. Сега изглежда Google разработва практически същото приложение, но в обратна посока.

Според рубриката APK Insight на 9to5Google най-новата версия на компонента Data Restore Tool включва код, от който става ясно, че се разработва ново приложение. Това вероятно е апликация Switch to Android.

Това няма да е изцяло нова функционалност за Google, но в момента процесът е по-сложен. Преминаването от iOS към Android изисква бекъп на контакти, снимки и събития в календара към Google Drive, които след това се синхронизират с Google акаунт на новия Android смартфон.

Бележки в Data Restore Tool включват информация за новото приложение, като текстът е следният:
Стъпка 1: Вземете приложението Switch to Android от App Store
Стъпка 2: Отидете в настройките на Wi-Fi
Стъпка 3: Свържете се с мрежа ^1 и въведете парола ^2

Според GSMArena инструментът включва и текст, който предполага възможността да се прехвърлят повече данни между устройствата. Сред тях се включва и опцията за трансфер на приложения. Това вероятно ще се случва като системата сваля Android версията на приложенията, които има на iOS устройството. Със сигурност платените приложения ще изискват нова покупка, но е интересно какъв ще е подходът към софтуера без версия за Android. Би било удобно системата да предлага подобни приложения, въпреки че не би трябвало да имаме такива очаквания.

 • и аз не мога да го повярвам
  [size=4][url=https://vds6.polezni-stranici.info]покривки за ресторанти[/url],[url=https://vds7.polezni-stranici.info]луксозни покривки за маса[/url][/size]
  pllb
 • Това и да го видя няма да го повярвам. Толкова заключен е iOS, че и бележките не можеш да си експортнеш. Да не говориме, че дори и Вайбър не можеш да синхронизираш на ново Андроид устройство За вайбър проблемът е в самия вайбър и обратното също не работи - от андроид към иос..
  Whatsapp за сравнение няма проблем да си бекъпнеш и да си възстановиш всичко при смяната.
  radko89
 • Това и да го видя няма да го повярвам. Толкова заключен е iOS, че и бележките не можеш да си експортнеш. Да не говориме, че дори и Вайбър не можеш да синхронизираш на ново Андроид устройство
  arakchiev