Google спря да предлага Galaxy Nexus в Щатите, обещава да го върне скоро

Google спря да предлага Galaxy Nexus в Щатите, обещава да го върне скоро

По време на конференцията Google I/O, Google намали цената на смартфона Galaxy Nexus в Щатите до 349 долара и тя е за свободно устройство, без обвързване с договор. Смартфонът се продаваше на тази цена около седмица, но той вече липсва от онлайн магазина на Google с пояснението, че се очаква скоро. Засега не е ясно каква е причината - дали заради цената е бил изкупен от потребителите; дали защото компанията вече изпълнява съдебните разпореждания, които дадоха на Apple право да спре продажбите на смартфона в Щатите; или пък е спряла продажбите, докато инсталира софтуерен ъпдейт, с който ще заобиколи претенциите на Apple. Въпреки това устройството се предлага от другите партньори на Google в Щатите. От компанията не коментират каква е причината за отсъствието на телефона от уеб магазина, но са уверили The Verge, че смартфонът ще се завърне през следващата седмица.

Междувременно стана ясно, че Apple е внесла изисканата от съда гаранция от 96 милиона долара, която ще позволи влизането в сила на решението за спиране на продажбите на Galaxy Nexus. На свой ред Google и Samsung са готови със софтуерен ъпдейт, който ще адресира проблемната функционалност от работата на телефона. Очаква се той да започна да достига до американските потребители днес и на практика ще намали възможностите на полето за търсене чрез Google. След ъпдейта то ще показва само резултати от интернет, без да търси и в съдържанието на устройството или електронната поща - нещо, което е една от знаковите характеристики на Android. За щастие това ограничение не засяга функцията Google Now, която ще дебютира в Android 4.1.

http://www.theverge.com/2012/7/3/3136336/galaxy-nexus-no-longer-available-to-purchase-from-google-play-website

  • Ще има такова търсене, споко - просто няма да е от едно централизирано място
    KOBRETI
  • Мале-е-е-е-е,няма да има търсене в съдържанието на устройството и ел.поща?!?!?!?!?! [u][B]Apple е определено от най-злите и вредни компании на света днес![/B][/u] (angry)
    motofen2
  • Американската патентна система трябва да се реформира. В Европа е невъзможно да се регистрират такива патенти!!
    milen888