Google задължава производителите на телефони с Android да включат Digital Wellbeing

Google задължава производителите на телефони с Android да включат Digital Wellbeing

С Android 9 Pie Google въведе функционалността „Digital Wellbeing“, която предлага възможност на потребителите да следят в какви дейности/приложения минава времето им със смартфона и да го ограничават. Досега тази функционалност беше опционална за производителите, което означаваше, че те могат да не я въведат в своите продукти. От 3 септември тази година обаче Google вече изискват нейното задължително прилагане.

За промяната съобщават XDA Developers, които са се сдобили с Google Mobile Services (GMS) документ от посочената по-горе дата, в който са описани правилата, на които трябва да отговарят производителите, за да инсталират услугите и приложенията на Google. В него се посочва, че всяко ново устройство, което идва с Android 9 или 10, или е обновено до някоя от тези версии след 3 септември, трябва да включва Digital Wellbeing с опцията родителски контрол. Освен това функционалността трябва да е на видно място в основния слой на секцията с настройки, като производителите могат да използват и собствено алтернативно решение.

Източник: XDA Developers

  • Брей, най-накрая малко съдействие и от Google по отношение за Digital Wellbeing! Казвам го, защото съм с Galaxy А8 2018 с Android 9 съм, но я нямам тази опция изтеглих apk от apkmirror за да я имам. Надявам се, ако телефона ми бъде обновен до 10, ще се радвам да я имам вградена.
    twinz04